keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Jayn kuulumiset 15.-19.2

Perjantaina kouluttajien vuorolla häiriköimässä. Tehtiin kaikkea kivaa, kahden lelun vaihto onnistui muutaman kerran tosi hienosti, ja ei häirinnyt vaikka Alma- kelpie juoksi metrin päästä ohi. Vähän otettiin myös kaukojen vaihtoja häiriössä, perusasentoa, kontaktin tarjoamista peilin avulla. Kyllä on aika hyvä keskittymään.

Lauantaina ensin aamupäivä tylsää makoilua kotona Saran kanssa, kun itse olin Selman kanssa hakemassa AVO1 Porvoosta, ja Sanna Hupsin kanssa hallilla koulutuksessa. Sanna soitteli sitten, että joku oli vielä perunut, että haluatko tulla Jayn kanssa, no tokihan meille aina treeni kelpaa. Kävin sitten hakemassa kokeen jälkeen Jayn kotoa ja hallille odottelemaan. Nina tykkäsi kovasti Jayn asenteesta ja keskittymiskyvystä. Ei paljoa haitannut leikkiä, vaikka 6 tuntematonta ihmistä kyttää metrin päässä. Lelun vaihtoja pitäisi nyt treenata kun on hyödyllistä sitten noudoissa, joita ei ole vielä tehtykään. Perusasennosta sanottiin, että kannattaa katsoa se paikka jo nyt kohdalleen, vähän eteen on tulossa tällä hetkellä, vaikea suhteuttaa kun on vielä niin pieni. Vauhtiluoksetulo oli ihan super koko hallin leveydeltä. Ruuilla tehtiin pa, seuruu, käännökset, 2on2off uudella ikeasta löydetyllä boxilla. Tämäkin oli aika hauska, kun heitin boksin lattialle, meni Jay pokkana suoraan tarjoamaan kontaktia siihen, toimii kuin ajatus. pitäs vatia muistaa ottaa.
Sunnuntaina Piiran luennolla, Jay pääsi mukaan hengailemaan ja oli kyllä mahtavasti koko päivän. Ei yhtään kitinöitä tmv. Alkuun ja loppuun leikittiin toisen luennolla olleen pennun Carin kanssa. Jay pääsi myös pentumannekiiniksi, ja liikkeet olivat kuulemma kutakuinkin täydelliset, kun ei ole vielä tullut sitä jalkojen kasvamista joka sekoittaa sitten askeleet pennuilla :) Istuminen tosi hyvä ja ryhdikäs. Jayn keskittymiskyky pääsi taas uusiin sfääreihin kun 30 silmäparia tuijotti askelia silmäkovana, ja äijä vaan häntä pystyssä kulkee mun mukana ja tapittaa silmiin kysyen ”mitäs sit tehtäs?”. (Sannan huom: yritti se kyllä muutamaa hymyilevää ihmistä moikata :) ) Isojen koirien näyttäessä kävelymallia, Jay otti hienosti kontaktia muhun eikä niihin koiriin. Illalla käytiin juoksentelemassa metsässä vähän vielä. Kotona ruuilla pa, seuruut, kaket, odottaminen. Illalla Jay keksi, että sohvallekin voi hypätä, ja oli niin fiiliksissä saavutuksestaan, että sai aikamoisen hepulin :)
Maanantaina oli vaan perusruokatreenailut, eka kertaa koko työpäivän ajan yksin, tai siis muiden koirien kanssa. Videolta näkyi, että iloisena leikki vähän aikaa, sitten nukkumaan, välillä vähän vettä jne. Hups on siis päivät eritilassa kuin Jay niin ei mene ihan leikkimiseksi koko pävä. Päiväruualla puunkiertoa, meinasi mennä leikkimiseksi, sitten omalla kuistilla tolpankiertoa, toimi paremmin. Pitäs keksiä joku hyvä tolppa, metsässä havut kiinnostaa vähän ja hangessa hankala pomppia.  Aamu"lenkitys" Selman kanssa yhdessä alkoi. vähän hihnassa kävelyä ja leikkiä. Hakee kontaktia koko ajan, hienoa.
Tiistaina käytiin Selman synttäreiden kunniaksi isossa metsässä koko porukalla, eka kertaa kaikki neljä yhtä aikaa ulkoilemassa. Jay tosin pääsi sylikyydissä lähes koko matkan. Uusi metsä ei poikaa hämmentänyt, vaan ensimmäisenä mentiin häntä pystyssä. On kyllä niin iloinen tapaus koko ajan, että ei voi kun ihmetellä. Aamukävelyt meni hienosti. Jay keksi illalla että sänkyynkin voi kiivetä. siihen se kömpi sitten väliin nukkumaan illalla Saran kaveriksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti