tiistai 10. joulukuuta 2013

maanantain menot

Viikonloppu oli ja meni, ei mitään koiraohjelmaa, jos ei agikisojen katsomista lasketa. Tuli Mujusen perjantai radoista mahtavia treeni-ideoita, harmittaa kun ei jääty Jalosen ratoja katsomaan, olis ollut mm 9 putken kepitön rata tarjolla. Treenailut jäi lähinnä kotisohvalla temppuiluun Jaylle vahvistelin suulliset suuntakäskyt ja alkaa olla aika kivat. Sen lisäksi opetettiin hyppäämään selkään, eihän sitä tiedä jos vaikka frisbeehommia tulis joskus tehtyä. tai koiratanssia.

Maanantai ja vika kertaa tuplatreenit, tai siis koutsaus ja treenit miten sen nyt ottaa. Suoraan töistä ojankoon, Sannalle joku helppo pätkä piti luoda. Alkuun vähän tokoja Jayn kanssa. Katsoin miten seuruun asenne toimii hallissa, ja olikin ihan hulluna. hyppi kainaloon asti välillä. Nyt pitää saada sitten tuo eteen kääntyminen aisoihin kun on niin kova hinku toisella. Käännökset on kyl aika kivat. Jääväerottelua, toimii. Kaukot hallissa on vähän jähmeet (varsinkin jos sanna tekee hupsin kaa vieressä samaan aikaan)

Jaylle vielä Sannan pätkän jälkeen kontaktitreeniä, ensin puomilla. Ylösmenoon kiinnitin nyt huomiota ja jokaisella toistolla osuu kyllä. pysähdykset Sanna avulla oli hienot. Nyt vain vahvistellaan ja häivytetään. Aalla otin nyt kuitenkin käyttöön pysäytykset, katsotaan sitten mihin mennään siitä. Sillä sain ainakin nyt luotua mielikuvaa että a estettä ei mennä niin että hypätään jo ylösmeno kontaktilta kaarella alas asti. Nyt tullaan nätisti alasmeno. katsellaan.

Siitä sitten oman ryhmän koulutus. Mujusen pohjalta ratapätkä, toimi kivasti. Sitten Niinulle kiireellä. Olis ollu kiva putkirallatus radan loppuosassa, mutta otettiinkin alkuosaa. Alussa kakkosella kolmea eri ohjausta vähän yli suora kulmassa päällejuoksu, pakkovalssi jaakotus vasemmalla kädellä, ja toiselta puolen pakkovalssi valssi oikealla, ja lähetys putkeen. Päällejuoksussa meinasin kuulemma lähteä peruuttamaan? ei yhtään mun tapaista, ehkä tuo iso kulma aiheutti sen. En ohjannut tarkkaan vastakkaisella sitten ja meinas tulla ohi. Pakkovalssi jaakotus vasemmalla kädellä. Ensin en kutsunut kunnolla käteen ja meinas jo hypätä suoraan mutta sain käännettyä, sitten sähläsin jaakotuksen kanssa. Toiselta puolen pakkovalssi valssi oli heti hyvä. Skarppausta ohjauksiin oli neuvo. Osaan kyllä ja pitäs muistaa taas että koira ei ehkä lue vielä kaikkein pienintä ohjausta noissa vaikeissa kohdin. Seuraavaksi sitten pitkä suora putki josta piti kääntää vasempaan (kakkoshyppy) ja takaaleikata ja saada putkeen ohi ansapään. Tässä meni Jay ensin koko hypyn ohi suoraan putkeen, pienellä rytmityksellä meni jo hyppy hyvin, mutta sitten joko ansaan tai ylikorostetulla vedolla ohi. Sitten kuin tarpeeksi oli tatti otsassa, niin meni hyvin ja saatiin jatkaa seuraavat 7 estettä joissa ei suurempia murheita. On se taas kumma kun ei malttanut ohjata kunnolla. Joko sen on tuo kun on kaks tuntia kouluttanut ja kiirellä siirryt toiseen paikkaan tai sitten se kun Mari tarjoutui kuvaamaan ja ajattelin että nyt saa videolinkin kerrankin blogiin, jotka pisti ohjauksen ylimieliseksi ja vajaaksi. Menes nyt sinne tokokuplaasi ja keskity. Onneksi nyt ei enää ole kuin yksi kerta ja sekin niin että ei ole maanantai ryhmää vedettävänä. Kevät sitten mennään ihan omin neuvoin treenaten. Ei ole mitään treenipaikkaa tiedossa mistään. huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti