maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hei hulinaa

Viikonloppu meni kovasti eri treeneissä juostessa. Oli samalle viikonlopulle osunut kolme eri treenisettiä.

Aloiteltiin lauantaina  Heinolassa, jonne henkeni kaupalla ajelin aamulla. kiitos vaan teiden ritarit, kun on sohjossa kiire ohitella eikä ajatella sillä toisella kaistalla ajavia. Meinasin hengestäni päästä kun näkyvyys katosi kahteen otteeseen kokonaan. Sillä fiiliksellä sitten kisaharkkaan. Hotin kanssa siis oltiin Heinolalaisten hallissa vierailemassa. Kiva alusta, uutta tsekkiläistä tekonurmea, ei rouhetta ollenkaan, mutta silti tosi kimmoisaa. Rapisi hassusti jalkojen alla.

Tein Avon läpi, niin että pyysin seuruun vikaksi.

Kehääntulo. oli karkaamassa jo edellisen koiran aikana kehään. Kävin hakemassa autosta sisään voi koirien aikana, jotta pääsi uuteen ympäristöön tutustumaan, eipä ollut moksiskaan tuosta. Odotteli hupsin häkin vieressä kauempana. silti kehään olisi pitänyt heti rynniä. Sitten tuli pieni turhauma piip, kun ei päässytkään.

liikkeestä maahanmeno. ISTUI. annoin uuden käskyn ja meni sitten. pysyi hyvin.

luoksetulo. liikautti jalkaa jätössä, stoppi oli hyvä, sivulle pompulla. kiva kun vanhat mokat näkyy heti uudessa paikkaa. ojangossa saanu jo korjattua noita

Liikkeestä seis. ok stop, paluussa lähti kääntymään ja korjasin. sivulle pientä teputtelua.

nouto. syöksyllä kapulaan, pureskeli, tiputti edessä, pyysin nostamaan ja annoin pidä käskyn niin pureminen loppui heti, pitäsköhän jo vaihtaa se käsky.

hyppy. jäi kiinni kapulaan jonka liikkuri vei, piti käydä tarkistamassa. hyppy hyvä, istu hyvä, takas pompulla.

kaukot. taas piti sitä kapulaa etsiä. teki kaikki vaihdot. vähän tekniikka prakas, mut suoritti kaiken ja ihan kivalla asenteella vielä.

Seuruu. lähti vähän keulimaan. täykkäri levisi, juoksussa tsemppasi, ja sitten nurkassa tk levisi totaalisesti ja piti käydä haistamassa agiesteitä, mainitsin asiasta ja sen jälkeen hyvin. pa:t oli hyvät.

liikkeiden väleissä meinasi lähteä keulimaan.

Asenne oli hyvä, eikä vieras paikka ollut kovin ahdistava. Palkkasin namilla joka liikkeen välissä, ja tämä vähän villitsi myös ehkä Jaytä. Kommenttina tulikin: komentaa vähän namille, hieman vallaton, mutta hyvä asenne!

paikkamakuu. ok. ei mitään ihmeitä


Sunnuntaina sitten ojankoon. ensin 2x2 keppikurssin eka setti. kolme eri pistettä yhdessä kouluttaja, toisessa apukouluttaja ja yksi ihan täysin omatoimi. aloitin kouluttajan kanssa. Kati ei päässyt, pelkkä Lotta paikalla. ensin yksi setti yhdellä parilla, näytti tosi hyvältä. sitten kaksi paria neljän metrin väli. meni hyvin. puhuttiin välipalkasta pitkään ja yritin kyseenalaistaa, kun en keksinyt pointtia. No keksin sen pointin sitten omatoimipisteellä tehdessä. kolmas setti kaksi paria lähekkäin, vähän kulmia jne, tosi hyvin oppii. kepit 1-7. omatoimipisteellä, tai oli siin se appari, katsoin niitä kulmia lisää ja vaikeutin, niin alkoi oikoa siihen väliin, ja välipalkalla tämä korjaantui kahdella toistolla. samaa molemmilta puolin. "tokopuoli" selkeesti vaikeempi. Hurjan taitavasti oppii, ja on ihan innoissaan noista kepeistä. Karkasi jopa paristi tekemään odotellessa.

Pienen huilin jälkeen Sannalle agiradan teko, kätevää kun saa samalla suunnitella treeniryhmälle seuraavan viikon treenin samalla. Tuli ihan sikakiva ratapätkä. Pitkiä estevälejä, vinoa lähestymistä ja pari ansan ohitusta ja keppien leieröinti. Tein Jayn kanssa myös, ja kauheen kovaa, sannakin totesi et nyt on kyl vauhti taas kasvanu. Rimat 50,55, 60 riippuen paikasta. eipä tee korkeus muuta kuin vauhtia lisää. Parissa tiukassa kohtaa kun vedätti niin tiputti. Mutta sain jopa haastetta itselle tuossa pätkässä, joutu vähän treenaakin. En meinannu pitkällä suoralla kestää Jayn vauhdissa ja joutu ihan linjaamaankin.

Sitten väliin metsään lenkille.

ja treenit jatkui Sm-joukkueen koulutuksella. Pia oli lupautunut pari koulutussettiä vetämään alempien koirille (no mahtui mukaan pari evl koiraakin). Otin Jayn kanssa noutoa ja lopuksi vielä seuruun merkki-ruutu häiriöajatuksia. Noudossa nyt pallo käyttöön ja arvoa sille lisää. kapula on vain väline saada se pallo, kapula ei ole se palkkajuttu. Tosi hyviä ajatuksia sain Pialta ja tuli sellaisia "kyl mä ton tiesin, mut enpä taas ole tullut kokeilleeksi" ajatuksia. Olen turhaan jättänyt nyt lelua pois monesta asiasta, kuten siinä seuruussa. Nyt vain se hyvä pallo siihen käyttöön niin ei merkit eikä ruudut kiinnosta tippaakaan. Vapauta hyvästä kontaktista. Kiitti Pialle vinkeistä, oli tosi hyödyllistä. Olipa kiva päästä joukkueella eka kertaa treenailemaan yhdessä. Paljon uusia naamoja ja osin vanhoja tuttuja. Tosi kiva että seurassa riittää vuodesta toiseen uusia tulevia huippuja alempiin luokkiin, ja nyt myös ylemmissä on kovakin tunku ja kilpailu edustuspaikasta. Meille tulee ihan superit kaksi joukkuetta.

Nyt sitten kuurina sitä noutoa, ja jatketaan seuruun kontaktia. Muista jäävät tsekkiä.

Tänään Jay menee sitten osteopaatille, joten jää treenit väliin. Keskiviikkona sitten marin koutsausta, mitähän ottas aiheeks, ehota vaikka jäävät, hyvin ehdotettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti