maanantai 21. heinäkuuta 2014

Haminassa kisaamassa

Juhannuksen jälkeen ensimmäiset agistartit eli Jayn tokat kisat oli luvassa viikonloppuna. Niitä pohjustaen olin päättänyt mennä Haun järkkäämiin epiksiin torstaina. Pikkaisen venyi kisailta, ja kun vielä menin hätäisenä ajoissa paikalle, että ehdin rauhassa lenkittää koiran ja tutustua vähän rataan, niin tulihan tuolla vietettyä sitten 7 t kahden startin vuoksi. Jay pääsi starttaamaan sitten vihdoin vähän ennen vuorokauden vaihtumista! ja toka startti sitten 0.10. huhhuh. Oli muuten vaikeuksia jo pysyä hereillä, mutta Jaylle tuntui sopivan. Oli tosi liukkaalla päällä. ja toka rata menikin oman uneliaisuuden piikkiin. Eipä kummoisia tuloksia tullut tuolta. Siitä sitten 5 tunnin yöunilla töihin, ja pe vielä illasta hallilla vähän tokoa Katan kanssa ja samalla pienet kontaktitreenit.

Lauantaina sitten Haminaan kisaamaan, sää oli todella helteinen, kenttä kuuma, suorastaan paahteinen. Itsellä vieläkin ihan väsy. Kokkonen oli tehnyt kivat radat, vaikkakin osin haastavat. Taas joutui nillittämään tuomarille, kun aan jälkeisen hypyn ja muurin välissä ei ollut selkeästi kuin 4m. eikä siinä aan ja hypyn välissäkään kuin juuri 5m. Eli koiralle tulisi vaikeuksia sopia väliin. Suostuivat sitten mittauksen jälkeen vähäsen siirtämään (ei kyllä siirtäneet kuin 0,5m). vähäsen edes. no niinhän siinä kävi, että kun Jay päätti loikata Aan vähän ylhäältä (kun vedätin että ehtisin ohjaamaan muuria) niin tuli sitten sen muurin ohi kun olinkin jäljessä. 10. Rysäytti lopussa vielä rumasti renkaalla, ja liukasteli kontaktilla, muuten hyvä rata. Toka rata melkeen sama toiseen suuntaan. Tässä oli alussa ansa este, joka piti saada ohjattua tarkasti, ja tuo kohta menikin ihan täydellisesti. keinun jälkeen sitten lähti kirittämään jotenkin ja tippui pari rimaa, ja taas loikkasi aan, ja tuli kepeiltä ulos. Jayllä oli muutenkin hankaluuksia noiden keppien kanssa, kolisteli niissä tosi paljon. ja joutuivat ekalla radalla jayn jäljiltä niitä suoristelemaan paikalleen, eli kunnon nojailua. tulos 25 (3 rimaa, a, kepit kielto) Oli muuten rimat 60 ja muutama vahingossa 65, aika paljon 25 asteen helteessä ykkösluokan koirilla. Hypärille sitten laskettiin rimat 55, ja aikamoinen hyppyviidakko luvassa. kolme u putkea vierekkäin. Jay sitten päätti vähän irtoilla ja putkista ampui suoraan hypyille. Olin myös itse aika puhki, koska näytän vaan seisoskelevan tuolla. Hyl. Tosi kivasti kuitenkin Jay menee ja ei tartte ainakaan vauhdista huolestua. Ei ollut kyllä yhtä hulluna menossa radalle kuin haun epiksissä, voisko olla että purinalla on oltu jo monesti ja nyt oli uusi paikka, vai olisiko helle vienyt mehut myös Jaystä.

eka rata

toka rata

kolmas rata

Piti sitten vielä eilen käydä ojangossa tekemässä tuo hyppäri uusiksi, ja sainpas sen nollana sitten menemään. Nyt pitää saada nollarata treeniä alle. Mietin tuossa, että olen treenannut lähinnä eri tekniikka juttuja ja jäänyt sellainen helppo ykkösluokan nollarata treeni tekemättä kokonaan. Eli ei ole rutiinia kokonaisen radan nollana tekemisestä Jayn kanssa juuri lainkaan. Testailin myös aalle pysäytyskontakteja ja hyvin on muistissa vielä, pitäsköhän jo vaihtaa takas, vai jatkaa treeneja juoksu aalle..

Onneksi on ensi viikonloppuna kisat taas tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti