maanantai 7. heinäkuuta 2014

Tokon sm-pronssia Jaylle!

Otsikko kertookin jo oleellisen. Miten onnellinen ja tyytyväinen voi olla omaan pikku koiraansa. Kävin siis Porissa tokon sm kisoissa. Mutta käydäänpä nyt läpi koko reissu niiltä osin kun vielä muistissa on.

Torstaina läksin heti aamusta ajelemaan kohti Poria. Kävin ke iltana vielä ojangossa tekemässä viimeiset paikallaolot ja fiilistelin tehiskavereiden kanssa viikonloppua. Olipa mukava ajella kaikessa rauhassa aamupäivällä, kun oli vielä viileää ja ei ollut nimeksikään liikennettä. Pari itsemurha ohittajaa tuli loppumatkasta ohi. Riinan luo siis ensiksi. Kiitokset vielä majoittamisesta! Käytiin samantien kahvin jälkeen katsomassa kisapaikka, ja vaikutti aika kivalta. Oikein isot kentät, pieni tuulenvire kävi koko ajan, ja vieressä metsä lampineen ulkoilua varten. Parkkitilaa vaikka kuinka. Siitä sitten ruokakaupan kautta Ulvilaan ja illaksi agiepiksiin. Kävin lämmittelyksi juoksemassa 7 rataa agilityä sateessa Raumalla epiksissä, joiden tuotto meni muuten junnu european open matkan tukemiseen. Kivat kisat ja mukavat palkinnot. Oikein leppoisa tunnelma. vois mennä kisamaan joskus tonne kentälle. Juoksin siis Jayn kanssa kaksi rataa, Zeldan kanssa kolme (yksi putkiralli) ja Teslan kanssa kaksi rataa. Zelda olikin aika tykki meneemään ja sai juosta ihan tosissaan. Tesla oli ihan kun oltais eilen oltu yhdessä radalla, vaikka siitä taitaa olla joku 1,5 vuotta kun on nähty. Katsotaan nyt päästääkö riina meidät oikeen virallisiin kisoihin yhdessä.

Perjantai sitten rentouduttiin ja oltiin miettimättä lauantain kisoja. Käytiin pitkospuilla luontopolulla lenkillä ja höpöteltiin joutavia. Loistava ajantuhlaus päivä. Iltasella sitten kisapaikalle laittamaan teltat kuntoon ja ilmot sisään. Lähes koko joukkue olikin paikalla ja Jaylle sitten arvottiin sirun tarkistus aamulle. Iltasella vielä pienet grillailut ja viime tuumailut kisapäivästä. Paljon positiivista musiikkia. Ihan loistava valmistautuminen kisapäivään.

Lauantaina sitten aamusta ensin siruntarkistukseen, ja ei ollutkaan yhtään jonoa, meni ehkä 30sek koko toimitukseen. Sitteen jeesaamaan joukkueen koiria avo/alo kehiin. Ja odottelemaan omia vuoroja. Jay sai mennä telttaan varjoon häkkiin nukkumaan, ja olikin tosi levollisena. Käytiin vielä vähän evllää katsomassa ennen omaa vuoroa, ja lounaan jälkeen olikin sitten heti melkein oma vuoro.

Paikkamakuu. Tuomari halusi jostain syystä osan koirista hihnassa juoksutarkkiin ja osalle ei sanonut asiasta mitään. Menin hihnassa tuomarille ja jätin sitten kehän laitaan, vaikka tuomari sanoi että mene vaan hihnassa ei haittaa. No en mene koskaan treeneissäkään hihnassa niin miksi nytkään. Jay oli tosi kuulolla paikkiksen alussa ja menikin hienosti maahan. Pikkasen ehkä vinoon etujalat. Sanna kuvaili videolle. koirista piiloon oli matkaa ehkä 10m joten tuomari muistutti että olkaa sitten hiljaa siellä takana. Sanna oli jotenkin levoton kuvaillessa ja alkoi tulla jo epäusko että tapahtuuko siellä oikeesti jotain. Jay ei ole elämänsä aikana missannut kuin yhden treenipaikkiksen ja silloinkin oli 8kk ikäinen ja vierestä kutsuttiin lt käskyllä koiraa. ja silloinkin tajusi 5m jälkeen mokanneensa. Joten luotto jayn paikkikseen itsellä on kyllä ihan sata. Ja onneksi vilkaisin toisella puolella seisoneeseen sakkeen joka näytti peukkua, kaikki siis hyvin. Nousi hienosti sivulle ja 10 sieltä taisi napsahtaa. Sitten samassa kehässä pelkkä nouto, aika hauska, ja tykkäsin et nouto oli erikseen. menin tosin kovalla käskytyksellä että jay ei menis jalat edellä kapulaan. Haki suht nätisti ja pa pikkasen irti. 9 ja kok vaik 9.

Sitten seuraavaa kehää odottamaan. Siellä sitten seuruu, maahan, ja hyppy. Odotellessa namilla muutama metri seuruuta, ja oli hyvä. Kehään mentiin nätisti. Seuruu oli maailman lyhyin ei vas käännöstä lainkaan. ja matkaakin tuli yhteensä n. 20m. Kehä oli todella pieni. kerran oikees, seis ja tk ja seis. alussa pieni juoksu. tk levahti vähän kun aloin himmata kun kehän laita oli jo metrin päässä ja tässä kuplahti. kymppi näyttäs tuossa lapussa lukevan. En siis katsellut tuomarin pisteitä kehässä, eikä vieläkään ole oikein muistissa, paitsi vika kehä. Sitten se liikkeestä maahan. Tässä vähän puski seuruun alussa, ja tuomarikin sanoi, sen verta kuulin kuplan läpi. Maahan oli taas aika hidas, muttei näköjään tuomaria haitannut, tästä 9,5. Sitten hypylle, hyppäs taas tosi lyhyen mutta nätisti meni. 10. kok vaik 10 tästä kehästä.Vika kehään Jay alkoi tuntua jo vähän läkähtyneeltä. EI riehunut, mutta kun virittelin niin oli kuitenkin hyvin mukana. Eka liikkeestä seis. annoin tosi kovan käskyn jostain syystä, alkoi kai nestehukka jo olla itselläkin helteessä. tuomari ei arvostanut tästä 8,5. pa oli myös vähän väljä. Luoksetulo. Liikkuri stoppasi melkeen 2m ennen merkkiä ja siihen sitten jäin. tässäkin annoin tosi kovan käskyn ja valui yhden askeleen. 8. Sitten vikana vielä kaukot. Tässä liikkuri sitten unohti sanoa matka riittää ja kävelytti melkeen 10m päähän eikä korjannut. Onneksi Jay osaa. Oli vähän ehkä hitaat vaihdot ja pikkaisin takajalkakin taisi heilahtaa. en ole katsonut vieläkään videota. tästä 9. kok vaik. 9. Olipa mahtava kun kehä oli ohi ja Jay teki ihan omalla tasollaan kaiken kuitenkin. itse mokailin käskyjen kanssa nuo muutamat pisteet. loppupisteet 184,33 ja sijoitus AVOssa 5/73, Koodin voittaessa luokan huikealla suorituksella. Sitten jännättiin loppupäivä joukkueen pisteitä. Oltiin pitkään kolmantena, kunnes tending? meni ohi, mutta Carita ja Hurja veti iltapäivästä ihan huikeat lukemat ja nosti joukkueen kolmanneksi. Ei vitsi että oli mahtava fiilis ja mikä joukkue. Molemmat evl koirat pääsi finaaliin, alo koirana ollut Riemu taisi olla neljäs luokassaan ja Jay 5. Tamsk voitti ja Hiha toinen, Hihan joukkueessa Neo, ja tietty muutkin tutut MM tiimistä, Hanna ja Marika koirineen. Jäätiin voittajajoukkueesta vain 3,83 pistettä, ja kerkesin jo hetken miettiä, että jos oisin ollut normaali noiden käskytysten suhteen meillä voisi olla nyt kultamitalit hyllyssä pronssin sijaan. Aika huikean tasainen kisa siis.
kehäkuvat Nea Ahola, muut Sanna.

Videokooste

Sunnuntai meni sitten finaali katsoessa ja Hurjaa ja Fania kannustaessa. Olipa mahtavia suorituksia. Fani lunasti samalla paikan vielä MM kehään elokuulla. Huikeaa!!

Nyt sitten taukoillaan vähän aikaa tokosta ja treenataan agilityä. Kisojakin on jo suunnitteilla. Voittajaan mennään sitten kun jaksetaan, mutta ehkäpä tuossa joskus loppusyksystä, ja sitten kohti isojen poikien kisoja. Katsotaan jos ensi kesänä pääsisi jo sm kisoihin edustamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti