maanantai 8. kesäkuuta 2015

Toko sm 2015

vuoden päätavoite takana, tunteet vielä kovin pinnassa. En ole vielä edes videolta katsonut omaa suoritusta. no jokatapauksessa käydään nyt läpi.

Lähdin ajelemaan jo hyvissä ajoin perjantaina, kävin hotellilla viemässä repun huoneeseen, mutten malttanut jäädä sen enempää katsomaan. Upealla paikalla pyynikin rannalla oli kuitenkin. on tuosta tullut joskus käveltyäkin Tampereella kyläillessä. Menin siis hyvissä ajoin kisapaikalle varailemaan telttapaikkaa. Eipä ollut vielä yhtään telttaa laitettuna, eikä edes teltta-aluetta merkattuna joten odotteluksi meni. Kävin Jayn kanssa lenkillä, ja katsoin tilanteen uudelleen, no ei vieläkään mitään, vein tavarat kuitenkin jo alueelle valmiiksi. Sitten joskus viiden jälkeen oli mikkelin porukka alkanut ilman lupaa jo telttaa pystyttää ykkösriviin, ja mäkin sitten rohkenin omani laittaa kakkosriviin (ei haluttu eturiviin kun siitä ramppaa porukkaa ja kehät ihan vieressä) ja pian saapui muutakin porukkaa. Teltta alue oli tosi kiva, iso ja väljä ja kaikki teltat siististi rivissä. todella hyvin suunniteltu. Kävin ilmoittamassa joukkueen (kun jojo tuli vasta la aamuna, niin sovittiin että mä hoidan), ja saatiin VIHDOIN joukkuepaidat. Berra kyllä osaa niitä pimittää, kuukauden verran kesti ja viime metreille meni että saatiin, hyvä että ylipäänsä saatiin, kun kaverin joukkue joutui tyytymään tyhjiin t-paitoihin berran tehtyä oharin heille. Pe iltana vielä kotipizzan ja iltalenkin kautta hotelliin lepäämään. hyvä fiilis.

Lauantai aamu. aamiaiselle, ja hotellin pihassa Jayn kanssa ohjattua ja tunnaria, kun nämä oli ollut vähän hukassa vielä aiemmin viikolla, Jay tuntui vähän väsyneeltä, mutta tuumasin että ehkä ei oo osannut nukkua hotellissa kunnolla. oli aika lämmin ilmastoinnista huolimatta. sitten kisapaikalle. joukkuekaverit jo soittelikin ja kyseli missä teltta ja missä numerot jne. Juoksutarkastukset tehtiin kehien reunalla numeroittain jaettuna. Jay vielä takaisin telttaan odottelemaan omaa vuoroa. kävin katsomassa muutamat koirakot, jotta olin jotenkin kartalla missä tapahtuu mitäkin, yritin olla keskittymättä muiden suorituksiin. hyvät kehät oli, mutta vaikeita olosuhteita. ruutuun ei näyttänyt moni löytävän. ohjatun kapulat oli montussa ja ei näkynyt koiralle, kaukon sähkötaulu käytössä ulkona, ei kovin järkevää, tunnarit oli upotettu myös monttuun, ja tästä tuli tosi paljon ohimenoja. Seuruu kehä oli aika pieni, ja todella epätasainen.

Kehä1. ruutu, luoksari. Ralf. juuri ennen kehää kävin jayn häkistä lämmittelemään, ja jay oli ihmeen jähmeänä, liikkui tosi jäykkänä, joten kävelin jonkin aikaa, kierrätin tolppaa ympäri. Lisäksi huomasin jalassa pienen vekin, ei sillai mikä haittaisi liikkumista, mutta johonkin oli repäissyt taas itseään, joten piti sitten huuhdella jalka vielä ennen kehää. Merkki, vähän hitaasti meni. ruutuun meno ok, mutta kävi istumaan stopilla, tosi outoa, loppuosa ok. 7,5
Luoksari. maahan ok. tuli vähän normia hitaammin, stoppi valui aavistuksen, maahan hitaahkosti. 8. kehästä pois tullessa jay oli tosi innoissaan ja juoksi pellolle etsimään lelua. Tuumasin että näillä mennään, ehkä raavitaan tulos, muttei hääviä. seuraavaan kehään vähän ruuhkaa

kehä2. ohjattu, kaukot. Carina. sain vasemman, joka oli kummun takana montussa, ei näkynyt ollenkaan. Ajattelin et kyllä jay vasemman on aina löytänyt, vaan eipä löytänyt, meni keskelle, sain pysäytettyä ja korjattua, mutta palautuksessa poika luuli saavansa palkan ja tiputti kapulan, lähetin vielä hakemaan sen ja sitten sivulle. 0
Kaukot, valot näkyi vähän heikosti. alkoi seisomisella, taisi tehdä väärän asennon sain korjattua, mutta sitten maahan menosta nousi vasta toisella ja sama uudelleen toisessa. joten 0. ennen kehää näytti silmään sekunnin että ihan kuin oisi ontunut, olin huolesta sekaisin, mitä teen. lopetanko tähän. kävelin ympyrää, ei näkynyt enää mitään. seuraavaan kehään sai mennä jo suoraan

kehä3 tunnari, zeta. Tuire. Tunnarit montussa ja tuuli selän takaa. Jay juoksi suoraan yli ja sai metrin päässä hajun ja palasi heti. otti oman, mutta potkaisi jalalla viereistä. tuomari närkästyneenä tuli katsomaan oliko oma ja toksautti "sais olla siistimpi ku tollee lennättelee kapuloita" 8
Zeta. seuruu vähän huonoa, asennot ok. mutta vähän hitaat ehkä. 7,5 (aika tiukka arvostelu tässä kohtaa mun mielestä), suoraan melkeen seuraavaan kehään ovesta sisään.

kehä4, seuruu, metsku, Pirkko. Seuruu kaavio oli ihan jees, kenttä pieni, ja aivan järkyttävän epätasainen. meinasin kompuroida, ja niin myös jay. oli tosi epätasaista menoa kaikinpuolin. 7.
metsku heitin lyhyen, jay hyppäsi ohi kapulasta ja kompuroi taas, 8,5

kehä5. enää paikkikset. ensin makuu. meni alas ok. meinattiin kävellä katjan kanssa väärältä puolelta piiloon, kun ei kuultu et liikkuri ois käskeny kiertää toiselta puolen (outoa kun sitten finaalissa sai kävellä kummalta puolen vaan). ylös ok. mitä lie tehny 9.
istuminen, tämä on kyllä nykyisin niin hyvä ja varma. 10. hyvä oli lopettaa urakka nousujohteisesti. jay ei tuntunut enää jäykälle. käveltiin vähän ja vein häkkiin.

203p evl 3 sijoitus taisi olla joku 67/95, joten ei me nyt huonoimpia oltu. Jay oli toiseksi nuorin koira koko evlssä. Joukkueen sijoitus oli 28/58, jayn kolmostuloksella ja alempien ykköstuloksilla.

Menin vähän ajan päästä käyttämään jaytä vielä kävelyllä, niin tuli häkistä ulos kolmella jalalla. ei ole todellista. Pyysin Sannaa katsomaan, joka totesi kopeloituaan. takareiden kiinnityskohdassa selkeä revähdys. lepoa viikkoa ja jos mahdollista niin illalla kylmää. ei ole todellista. Jay teki kipeällä jalalla koko päivän kiltisti hommia ja kun kisa oli ohi, kertoi vasta sitten että on kipeä. tuli tosi huoo omatunto ja paha mieli. Illan antikliimaksi koettiin kisakirjojen palautuksessa, yksi koira kerrallaan huodeltiin nimeä (kun ensin oli pitänyt odottaa pari tuntia palkintojen jakoa) ja alokkaasta eteenpäin. kamala säätö ja sekasorto, ja vielä vesisateessa.

Sunnuntaina katseltiin sitten finaalia. Jayn jalka oli sunnuntaina jo ihan entisellään, joten ehkä viikko lepoa ja voidaan pikku hiljaa palata agitreeneihin, kisat jää nyt väliin tältä ja ensi viikolta, joten karsintojen tupla jää sekin uupumaan, mutta en mä sitä kyllä murehdi tippaakaan, ei se ole vielä meidän tän vuoden tavoitteissa muutenkaan. Katsotaan nyt jos on kunnossa niin juhannuksena käydään fiilistelemässä kisoissa ja taukoillaan sitten jonnin aikaa.

Kisat ohi, ja katse tulevaan. Blogin kirjoitustahti tulee ainakin hiipumaan entisestään. ei ole enää motivaatiota kirjoitella, ei ole ollut aikoihin ja se näkyy tahdista. tokotreeneistä ollaan nyt kuukausi tauolla ja heinäkuussa aletaan ehkä treenailla uusia sääntöjä. katsotaan fiiliksellä. jos on fiilistä niin loppuvuodesta mennään kisaamaan. Nyt on harkinnassa, että keskityn ensi talven agilityyn ja toko on selkeästi kakkoslajina, saa nähdä haenko edes tehikseen. sen verta on talvesta takki tyhjä ja viime syksyn säätö (tulen tehikseen, eikun en tulekaan -meininki ei ole kivaa niille ketkä sinne jää) pistää miettimään koko hommaa uudelleen. Agilityssä on jo syksylle Elinan treeni luvassa, psyykkauksineen, joten mietin myös sitä vaihtoehtoa, etten hakisi agitehinkään, tai sitten jätän sen ja menen tokotehikseen. saa nähdä mitä kesä tuo tullessaan, ehken mene sitten kumpaankaan ja treenaan yksin. ja onhan mulla mm-tiimi.

Kiitoksia kovasti talven aikana kouluttaneille ja etenkin tokotehiksen porukka ja koutsi Mari. hienosti vedit finaalissa! Kiitos myös Johannalle kun olet oikonut Jayn kuntoon talven kolhuista.

Oli aivan mahtavaa että sm kisojen yksilökilpailussa oli kolme sukupolvea myyttejä edustamassa ja upeasti edustivatkin, vaikkei finaalipaikkaa tullutkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti