tiistai 7. tammikuuta 2014

ah, agilityä

Vihdoinkin taas pääsi agilitytreeneihin, kun Niinun treenit jatkui Espoossa. Otin jokatoinen viikko vuoron itselleni, kun lupauduin kouluttamaan samaan aikaan joka toinen viikko (tyhmästä päästä kärsii koko tiimi). Yksäreitä en sitten saanut Turusta yhtään koko kevääksi, tosi mälsää, kun syksyllekään en saanut kuin yhden reissun. No näillä mennään, säästyypähän rahaa, vaikka koulutuspäiviin sitten, jos niitä nyt joku järkkäis.

Olipa mukava nähdä vanhat samat ryhmäläiset, yhdellä lisäyksellä. Samaa rataa jatkettiin, eli ratatreeniä osaamistason mukaan. Tein kaksi eri pätkää radasta. 1-4 pätkää ensin kahdella eri ohjauksella, eli linjaamalla ja valsilla. Lähdössä piti ottaa sivuetäisyyttä ja saada koira lähtemään sivuttais liikkeeseen, siitä muurin ja pituuden kautta putken oikeaan päähän kaarella, jottei mene lähempänä olevaan. Eipä ollut ongelmaa.  Jay liukasteli ekalla kertaa, kun oli ulkona vesisade niin varmaan jäi sitten tassut märäksi kun tulin suoraan pihalta omalle vuorolle. Ei liukastellut enää. Sitten valsilla pituuden jälkeen. Sopi meille kuulemma vielä paremmin, kun mulla on niin hyvä liike. Tosin ei siinä ekassakaan mitään huomauttamista ollut. Toka pätkä A, hyppy, samalla teemalla putkeen, sit oli poikittain kentän poikki pari hyppyä, jossa piti ottaa joko päälle juoksu tai toiselta puolen pakkovalssi, siitä seuraavaan hyppyyn viski tai saksalainen. A meni tosi hyvin, otti kontaktin nätisti ( olin päivällä ojangossa agikisoissa käynyt jo testailee miten kontakti toimii aalla ja puomilla, onnistumisprosentti viikonlopun kontakteissa 100!). Ensin sitten päällejuoksu (itseasissa saksalainen, koska tein perään vielä persjätön) ja siitä viski, jossa olin ajautunut jo esteelle, mutta silti J osas lukea leikkauksen tosi hienosti. Halusin kokeilla kabaita, pakkovalssin sijaan, koska itselle persjätöt tulee luonnollisemmin. Vähän piti linjaa kattoa, ettei tullut yhtään kaarrosta, mutta hienosti J osas lukea käännökset, tokassa saksalaisessa ei ollut ongelmia. Olipa meille sopiva pätkä ja tosi kiva treenata ja vähän hinkata eri ohjauksilla.

Nyt sitten odottelemaan että tulee keppikurssi keväällä, niin saa loputkin esteet opeteltua.

Ai niin, Jay aloitti kisauransa myös agilityssä, kun Ojangossa oli kisojen yhteydessä nakkiralli kisa, joka koostui putkista ja parista hypystä. Olipa mahtava idea, tuollaisia lisää kisoihin. Tosi hyödyllistä päästä treenaamaan kisailmapiirissä episrataa. Ja kun meidän hallissa nyt tuota tilaa on valtavasti, jos on vain yhden kentän kisa, niin miksipä. Hintakin oli päätähuimaava euro, joten ei ollut lompakosta kiinni. Jayn aika jäi vain sekunnin voittajasta, ja kutakuinkin samoissa ajoissa Hupsin ja Sannan kanssa, joten ihan kivasti mentiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti