maanantai 20. lokakuuta 2014

Eka nolla kakkosista, jeejee

Viikonloppuna oli sitten luvassa taas agilitykisaa. Ja pitkästä pitkästä aikaa mentiin käymään Hyvinkään hallissa. Ennenhän siellä oli talvella kisoja ihan yhtenään ja tuli rampattua, mutta nytten ojangon ym hallien ansioasta ei tuonne tarvitse usein ajella enää. Heti kärkeen todettava, että onpa matto edelleen aika hitokseen liukas. Toisaalta ei se paljoa meitä hidastanut, mutta on se ikävää katsoa koiransa liukumista radalla, kun ei muualla noin ole käynyt.

10 starttia meni ykkösissä ennen ekaa nollaa, ja katselin meidän kisatuloksia viime viiikolla, ja huomasin, että 10 starttia kakkosissa menty, joten miten ois. Oli kyllä myös aika hyvä tunne kisoista, tosi hyvä fiilis. Oikein odotti että pääsee taas kavereitten kanssa kisaamaan. Oli paljon tuttuja kisoissa. Toisaalta mietin että pitkä päivä luvassa. Sanna oli ykkösissä ja ne alko jo 10 ja oma vika startti klo 18, joten evästä piti pakata ihan huolella mukaan.

Marjo Heino tuomarina, sama jolta tuli vika nolla ykkösistä. Kaikki taivaankappaleet olivat siis oikeassa asennossa. Niin ja treenit viikolla Elinan ja Jaakon kanssa toivat paljon lisää taas. Jayn sinkoili väärille esteille oli jäänyt taakse.

Eka startti hyppäri. video kertookin oleellisen eli NOLLA. ja voittonolla vielä. Liukastui alussa renkaan jälkeen. Valssi lähti vähän myöhään ja kun alkoi kääntyä niin liukas alusta teki tepposet. Sama juttu tuolla takana putkeen mennessä lähtee jalat alta. Silti ihan mahtava fiilis. Tuli ohjaukseen tosi hyvin. Valssi ennen keskimmäistä putkea valuu ja valuu taas ja huomaan olevani ihan väärässä paikkaa. Nyt uskalsin liikkuakin aika hyvin ja luotin että koira tulee ohjauksiin. Olipa hauska kun radan jälkeen tuli yksi ja toinen onnittelemaan ja joku tokaisi, että on se kyllä hieno koira, mä oon teidän blogia jo pidempään seurannut ja tykännyt kovasti. Terkkuja sullekin :)

Toka startti agirata. video. kepeillevienti oli huono ja menee väärään väliin. Just tätä sama treenattiin Elinalla ja jäi vielä läksyksikin. Eli tuosta kulmasta pitää malttaa itse jarruttaa kunnolla ja odottaa että on kunnolla kolmosvälissä ennen liikkeelle lähtöä. muuten meni kyllä rata hyvin. Mietin tosi paljon Jaakon teesejä ennen rataa ja nyt oli ohjaus mun mielestä jo pehmeempää ja katse oikeampaan suuntaan. vitonen radalta. eipä ollut tuplanolla kaukana.

Kolmas startti agirata. video. Jätin lähdössä tosi vinoon ja tuli ohi ekasta hypystä, kun tokana oli vielä pakkovalssi putkeen ja olin kääntyneenä jo siihen. luuli ehkä että pitää kiertää eka tai jotain muuta mystistä. sitten vielä kielto hypyllä, kun ohjaus vähän sinnepäin. Tuossa kohtaa tuli tosi paljon kieltoja. hyppy radasta poispäin oli hankalaa. treenilistalle. 10 tulokseksi.

Ihan mahtava fiilis jäi kisoista. yhtään rimaa ei tullut alas, ja kontaktit onnistuu, yks keppimoka, yks kielto, tai no kieltohan se lähdön ohituskin. mutta varsinaisesti kaksi ratavirhettä koko päivänä. Tosi sulavasti meni radat muuten. Tykkään.

Ensi viikonloppuna sitten oman seuran kisat omassa hallissa ai että on kivaa. agility on niin kivaa! Jay on niin huippu!

2 kommenttia:

  1. Onnea nollasta!
    Pakko kommentoida tuota Hyvinkään hallia.. Reilu kolme vuotta sitten käytiin nimittäin siellä hallissa lyömässä viimeinen naula arkkuun Jumin agilityuraa ajatellen :( Sinne oli juuri vaihdettu se liukas matto (ekat kisat sillä matolla) ja kaksi rataa jouduin pohjan takia keskeyttämään ja lopputuloksena koira jonka etujalka melkein pois paikoiltaan, mahdollisia jänteen kiinnikkeen irtoamisia, pitkä kipulääkekuuri/sairasloma/lepo/lääkärikäyntiputki ja agilityuran päätös. On se kumma jos sille pohjalle ei ole vieläkään tehty mitään kun ei taida Jumi olla ainoa siellä hajonnut koira. Vieläkin pistää vihaksi :/
    Pohja oli siis silloin siinä kunnossa että suoralta hypyltä alastullessa Jumilta lähti etujalat alta ja sen kyynärpäästä pamahti jänteet.

    VastaaPoista
  2. juu, näkyy noissa videoissakin miten Jayllä lähtee jalat alta. ja about kolmannes maksikoirista tuolla liukasteli. Jay ei tosin enää eka startin jälkeen liukastellut, mutta se osaakin sitten suhteuttaa liikkeensä alustaan kun on päässyt ensin totuttelemaan. mutta eipä tartte tuonne mennä taas vähään aikaan. onneksi on ojangossa kisoja vaikka muille jakaa.

    VastaaPoista