maanantai 9. syyskuuta 2013

Hskh tokoleiri 2013


Torstai iltana oli vielä Niinun agitreenit ennen viikonlopun leiriä.Treenit meni aivan mahtavasti, tehtiin aluksi kahden hypyn kautta u putkeen irtoamisia molempiin päihin eri ohjauksilla. Tämän jälkeen pientä ratapätkää (9 estettä) alkoi takaleikkauksella ja siitä takaviistoon hypyn kautta irtoaminen putkeen ja siitä toiseen putkeen ja välissä takaaleikkaus, ja siitä piti kiirehtiä tekemään hypylle valssia, pari hyppyä kaaressa ja siitä valsilla hyppyjen välistä putkeen. Aika kiva pätkä, sai juosta. Jay meni ihan hurjaa vauhtia, kun sai kiihdyttää kunnolla. Selkeästi se kaipaa vähän tilaa että pääsee kiihdyttämään, pienet pyörityksen ei vielä ole sen juttu. Upeaa oli katsoa kun näki oikein takaaleikkauksen jälkeen kun otti kiihdytysaskelia kohti putkea ja kun tuli ulos niin kauhea kiihdytys seuraavaan. aivan mahtavaa. tosi hyvä fiilis jäi.

Hyvällä fiiliksellä oli mukava jatkaa ja lähteä HSKH:n tokoleirille. Kellään ei ollut tietoa onko koskaan aiemmin ollut ja ainakaan nettisivuilta en itsekään löytänyt mistään että olisi ollut. Aivan mahtavaa että saatiin järkättyä. ja toivon mukaan jatkoa seuraa. Oli kyllä yksi parhaista leireistä missä koskaan olen ollut. Järjestelyihin oli oikeasti nähty paljon vaivaa ja sää oli ihan huippu koko reissun, ihmiset innostuneita, porukkahenki uskomattoman hieno ja kannustava.
Perjantai iltana aloiteltiin Oilin luennolla. Oilihan oli tulossa ensin myös kouluttamaan, mutta joutuikin osallistumaan valmennusrenkaan koulutusviikonloppuun, joka olikin tullut harmittavasti samaan viikonloppuun. Oili kertoi kuinka pennun kanssa aletaan treenailla, tai nimenomaan ei treenata varsinaisesti. Kertoi paljon omista kokemuksistaan hyvistä ja huonoista mitä on vuosien varrella ollut. Paljon puhuttiin treenaamisen monipuolistamisesta ja häiriöihin siedättämisestä. Olen aiemmin ollut Oilin luennolla ja silti sai taas paljon uutta asiaa. Oilin kanssa juonittiin vähän myös muita yhteistyökuvioita treenaamiseen, niistä sitten myöhemmin, jos saadaan hommat pyörimään. Illalla vielä vähän maailmanparantamista grillikatoksella.

Aamu alkoi katetulla aamiaispöydällä, ruokaa oli muutenkin tosi hyvin tarjolla ja sitä oli reilusti. Aamiaisen jälkeen sitten koulutuksiin. Kisaavia kouluttivat Jenni Ojala ja Virve Sormunen, ja aloittelevia Pia, Charlotte, Sanna M, ja ak. Aloitin Jennin ryhmässä ja heti ekana, että ehdin kouluttamaan muita. Otin seuruun käännöksiä. Tässä olikin helppo ratkaisu, opettele kävelemään itse. Treenilistalle käännösten opettelu itse. ja sitten koiralle. Harkintaan myös tk vasemman kautta, silloin ei ainakaan koira pääse pulpahtamaan. Kontaktin pitoon myös kannattaa panostaa, kun tahtoo olla vähän sitä vilkuilua välillä. Jayllä on nyt nuo merkit ja kapulat alkaneet kiinnostaa. Merkki erityisesti. Toisessa setissä otin vielä vähän käännöksiä, ja sitten liikkeestä maahanmenoa. Tähän lisää reisijumppaa. Otettiin myös sivulta maahanmenoa ja tähän tuli ehdotuksena että ottaisin käyttöön valmis sanan ennakoimaan sitä. Eli ettäolis terävänä ja tietäs että näissä mennään maahan. Heti pitiparkkiksella treenin jälkeen kokeilla lisää. tämä voisi toimia aika hyvin. eipä tuosta haittaa ole treenata, ja voihan sen jättää pois jos alkaa ennakoida tmvLounaan jälkeen sitten Virven oppiin.otin zetaa, kun ne merkit niin kiinnostaa, käveltiin tyhjänä vaan läpi, ja vähän jouduin jarruttaa omalla liikkeellä kun alkoi edistää merkin suuntaan. Näitä pitää nyt alkaa treenata enempi. Eli merkkihäiriötä, kapuloita ym kentälle. Seuraaminen näytti kuulemma jo ihan kisaseuruulta. Otettiin vielä hyppyä. Tätä oontreenannu tosi vähän vielä. Hienosti irtoaa, hyppää vähänoikeapainoitteisesti eli avohypyssä voi tulla hankaluus että tuleeko takas hypyn kautta. Tähän lääkkeeksi palkan suunta, ja irtoamista voi vielä vahvistaa kauemmas hypystä.

Tästä sitten kouluttamaan omia ryhmiä, oli huippukivoja pentuja ja vasta-alkajia tullut leirille. Tosi kiva, että uusia harrastajia oliuskaltaunut ennakkoluulottomasti leirille. Paljon sain kiitosta treenien jälkeen, ja kovasti jäivät kyselemään. Luonnollisestihanmun tunnin treeniaika venyi 50minuutilla lisää. En sitten ehtinyt kovin montaa koirakkoa nähdä kisaavien treeneistä enää.

Koirien lenkitysten jälkeen iltaohjelmaa. Leirikisa oli tosi kiva joukkuekilpailu, harmittavasti ei voitettu, mutta kivaa oli kaikilla. yhdessä osiossa piti tehdä voittajan luoksetulo, ja mitattiin sitten senttimitalla ne askeleet, ja mulla heitti 10 metrin matkalla 24cm ja vika välissä 20cm. eli sen tötterön leveyden verran. aika hyvä askeleet mulla. hah. Sitten grillailut ja muut mässyt, saunajuomineen. Istuttiin sitten ruokasalissa isolla porukalla, ja aivan mahtavasti kaikki olivat mukana. Pikkuhiljaa sitten porukalla alkoi uni tulla silmään ja valuttiin kuka mihinkin aikaan nukkumaan.

Sunnuntaina sitten Jennin koulutusta, otin metskua. Tähän ehdotuksena pitotreenit myös metskulla, ja muuten aika samoja juttuja vaan jatketaan eteenpäin mitä olen aloittanutkin. Pitää kuulemma palkkaukseen vähän kiinnittää huomiota ja olla kannustavampi.

Omalla koulutusvuorolla otin temppuradan, josta ihmiset tykkäsihan hirveestiKyllä vasta-alkajakin voi irrotta ruutuun täydeltä matkalta vaikkei ole koskaan ruutua nähtytkään, kaikki 6 koulutettavaa onnistui tässä, ja olivat aivan ällistyneitä. Lopuksi vielä seuraamiskisa, joka oli kanssa ihmisten mieleen. Kovasti tultiin taas kiittelemään. Voisin kyllä toistekin tehdä tällaisenkoulutus/kouluttamis yhdistelmä leiriviikonlopun. Ei ollut liian rankkaa, kun oli omia kouluttajia 4 jakamassa koulutuspäivää.

Sitten kotimatkalle. Illalla Sannalla vielä iski treenihimo, ja käytiin pikaisesti pyörähtämässä ojangossa, otin muutaman käännöksen ja sitä hyppyä. Sitten hallissa vähän sannalleagilityä, Jay pääsi juoksemaan kanssa 4 estettä, ja olikin ihan huippukiva ja nopea. Pitikin pitää oikeen kiirettä itse ohjauksen kanssa. Tuo hetsitreeni jutska on auttanut tosi paljon ja vauhti kasvaa koko ajan.

Tänään sitten totaalilepo treeneistä iltasella lenkille vain. Ja huomenna taas Somerolle, kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti