maanantai 2. syyskuuta 2013

Paimentamassa ja mestaruuksia


Lauantaina Kärkölään Ninan luo paimentamaan. Myytin pikkuporukalla treenailtiin koko päivä. Aivan mahtavaa. Jay pääsi 4 kertaa lampaille, ja oltiin kaikessa rauhassa ajan kanssa kun ei ollut tosiaan kiirusta. Vähän aikaa tehtiin ja sitten taas mietittiin ja keskusteltiin. Otin Jayn liinassa, kun en halunnut että lähtee ryysäämään vieraille lampaille. Jayllä kun on kova halu päästä lampaiden iholle. Ensi viikolla sitten jatketaan sitä projektia Somerolla. Nyt keskityttiin, että alkaakuuntelemaan ja ajattelemaan vähän hommaa. Tosi hienolta alkoi näyttää. En haluaisi liikaa alkaa käskyttämään, vaan mieluummin antaisin mennä vaistolla. Jay näyttää kyllä paimennuksessa ihan erilaiselta kuin mitä se on vaikka tokossa. Tosi paljon vaistojen varassa menee. Lampaat kyllä vetää sitä tosi paljon puoleensa, ja heti kun liikahtaakin niin alkaa kyttää että älkääs nyt menkö sinne. Aitauksesta ei meinaa pois saada. Otettiin lähestymisiä molemmista suunnista, oikeelta selkeestihankalampi. Jay tahtoisi mennä suoraan keskeltä, ei paljon vierastele uutta paikkaa. Päästiin lopputulemana jo tosi hyvän etäisyyden päähän ilman että ois pitänyt ryysiä. Oli tosi kiva päivä, ja mahtava katsoa kun osaavammat teki isolla pellolla. Sinne mekin sitten ensi kesänä mennään. Nyt ajattelin vielä että jos 2-3 kertaa pääsis tänä syksynä lampaille vielä ja sitten jätetään tauolle talven ajaksi tauolle. Ensi kesänä sitten aletaan treenata, jos treenipaikka vain löytyy. Keskitytään talvi tokoon jaagilityyn.

Lauantai illasta sitten suoraan paimentamasta haastajatehiksenaloituspalaveriin. Aivan mahtava porukka meillä kasassa. Oli tosi kiva ilta jutella koirien tavoitteista ja kuulla vähän tarkemmin millaisia koiria meillä on ryhmässä. Käytiin läpi miten kukakin haluaa treenata. Sovittiin kuukausitasolla treenipäivien rungot. Aivan mahtavaa päästä treenaamaan suunnitelmallisesti porukassa, saa häiriötreenit, kokonaisuudet ym täydellisesti tehtyä. Yksin treenatessa kun on aina vähän haasteita. Hauska oli myös huomata miten samanlaisia tavoitteita ja ajatuksia monella oli kuin itselläkin. Tulee varmasti kiva talvi. Valmentajaksi saatiin tehikselle kerran kuussa käymään Mari Leiviskä, ja tykkään kyllä kovasti siitä miltä Marin koirat näyttää.

Sunnuntaina sitten hskp piirimestaruudet. Itse en siis vielä luonnollisesti osallistunut, mutta pitihän sitä lähteä omia joukkueita kannustamaan ja auttelemaan. Kyllä meillä on mahtava seura! HSKH uusi joukkuepiirimestaruuden tuplavoittonsa! ja kun vielä ottaa huomioon, että varsinaisista joukkueista melkeen puolet oli saikulla, niin kertoo kyllä meidän seuran materiaalista. Kyllä meillä on Suomen paras tokoseura. Ja kun ottaa huomioon miten paljon on hommia tehty kaikki sen eteen, niin on se ansaittuakin. Aivan mahtava porukkatokojaoksessa puurtaa vapaaehtoisesti illasta toiseen hommia, jotta saadaan uusia lupaavia koirakoita esiin, ja kaivetaan kokeneimmista esiin lisää. Tehikset, ulkopuolisten koulutukset, kisojen järkkäyksetkisaharkat ym eivät toteudu itsestään, ja kaikki nuo vievät seuraa koko ajan taas eteenpäin. Mietin tuossa jo iltasella, että meillähän on taas jo uusi sukupolvi koiria kasvamassa ensi kesän koitoksiin, joten hyvältä näyttää jatkokin. Omalta kohdalta olen nyt käynyt kovaa keskustelua itseni kanssa siitä haluanko odottaa alemmissa ensi kesän joukkueeseen vai menenkö omaa polkuani. Olen joukkuepelaaja ollut kyllä aina, mutta tykkään kyllä kulkea omaa polkuani siinä tahdissa kuin haluan, joten ristiriita on päässä tosiasia. Nyt pitää miettiä asioita tosi tarkkaan ja miettiä mikä on koiran edistymisen ja uran kannalta parasta. En haluaisi junnata paikallaan jos koira edistyisi hyvin, mutta en halua myöskään kiirehtiä. Ehkä  nyt katson sen ALOn ja mietin sen jälkeen mitä teen.

Illalla sitten käytiinkin vielä Ojangossa Sannan kanssa testailemassa. Sannalle ensin Hupsin ja Saran Evl piirimestiksiämukaillen läpi. Ja sitten Jaylle ALO kokonaisuutena läpi. Tykkäsin itse kovasti. Hihnaseuruu, olin aamulla piirimestiksissäeka kertaa testannut koko hihnaseuruuta, ja nyt kokonaisuutena läpi, tykkäsin oli tiivis, kontakti hyvä  (sanna valitti että tiputtelee silleen bortsumaisesti eli kyttää merkkejä tmv edestä), käännökset oli tiiviit, vasempaan törmää jalkaan. Vapaana seuruu aika samanlaista ku hihnassa. Keksin muuten että tuohan on hyvä välipalkka, kun se tykkäis kovasti repiä myös hihnaa joten kun laitan sen taskuun, on mulla palkka mukana loppukehän ajan taskussa. Ei varmaan mikään originelli ajatus. Sen olen oppinut että nyt en enää kyttäile koiraa koko aika ja ehkä sen takia jäi ne sannan huomaamat dyykkaukset huomaamatta. Täyskäännöksessä tunsin jalassa joten oli aika hyvä. Palkkautui sosiaalisesti tosi hyvin, ja palkan odotus vaan kasvoi. Liikkeestä maahan, meni kaksivaiheisesti ja katsoin perään kun tuntui että jää istumaan, mutta meni maahan asti. Tätä pitää taas vahvistaa reisijumpalla. Ennakoi paLuoksetulooli ihan super. Loikkasi lopussa sivulle, joka oli uutta, mutta aika hauska. Liikkestä seiso, hyvä stoppi, ennakoi pa. treenilistalle (heti tänään aamulla aloitin sulkeiset). Hyppy, kaks lautaa.Hyppäs hyvin ja pysähtyi, lähti kääntymään kun käveli viereen ja ennakoi, TAAS, pa. Sanna haluis yllättäen lisää poweriaNo olen nyt viikon vasta treenannu koko liikettä varsinaisesti, niin ei vielä ole kauhean valmis, toi oli nyt toka kokonainen hyppyever.

Olipa kiva ottaa kokonaisuustreeni, ja katsoa tosiaan missä mennään, tietää mitä treenata noista liikkeistä ennen ekaaALOa. Tosin jatkan kyllä muiden liikkeiden treenausta ihannormisti, mutta painotan nyt noihin ennakointeihin, liikkeiden loppuosiin, kontaktin ylläpitoon. Keskiviikkona alkaa sittentehistreenit. jeejee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti