torstai 14. elokuuta 2014

Tehiskausi pakettiin

Kausi tehiksessä alkaa olla mun ja Jayn osalta ohi. Vielä kaksi treenikertaa, ennen seuraavan tehiksen aloittamista, mutta ensi viikon jätän väliin osteopaattireissun vuoksi, ja en ole varma ehdinkö viimeiselle kerralle mukaan. Ajattelin, että pitäiskö nyt sitten tehdä joku tilinpäätös kuluneesta kaudesta, kun ei tätä blogia nyt ole lomaillessa ehtinyt muutenkaan päivitellä. Treenailtu toki ollaan myös tokoakin tässä.

Eilen illalla tehiksessä paikalla mun lisäksi charlotte ja kati. Joten aika hiljaista alkaa olla muidenkin osalta osallistuminen. Tahti hiipui tuossa toko sm paikkeilla kun kaikki jäi vuorollaan tauolle, ja sen jälkeen ei olekaan ollut yhtään kertaa että ois kaikki paikalla olleet. Mun mielestä voisi kausi loppuakin arvokisoihin, sinnehän sitä kuitenkin tähdätään.

No mutta, tehiskausi alkoi viime syksynä alkupalaverilla. sovittiin treenien pelisäännöistä, kuinka kukakin haluaa treenata, millaisia teemoja treeneihin otetaan, kuka kouluttaa jne. Tutustuimme alkuun myös toisiimme ja koiriimme, vaikka samasta seurasta oltiin, ei kaikki edes toisiaan ollut tavannut. Aseteltiin tavoitteita ja niitä piti ylöskin kirjata ja laittaa eteenpäin työryhmälle. En muista minne oon omani tallentanut, enkä nyt siis sitä löydä enää. No jotain sen suuntaista siinä oli että liikkeissä oli paljon vielä kesken ja niitä piti saada eteenpäin, ja kisata piti ainakin avoon asti jne. No sm joukkueeseen pääsyn myötä tosiaan piti jättää siihen avoon asti kisaaminen, eikä edetä yhtään, ja tämä oli toisaalta tosi hyvä juttu, koska ei tullut ainakaan ahnehdittua yhtään liikaa kerralla, kun joutui vähän jarruttelemaan kisaintoaan. talven aikana hinkattiin paljon häiriötä, tehtiin tolkuton määrä perusasentoja ja liikkeelle lähtöjä. Noutoa ja sen nostoja on tehty lukematon määrä. Jos jotain miettii niin jossain vaiheessa alkoi jo tuntua että teemmekö häiriötä vain häiriön vuoksi vai oikeasti sellaista mitä voi kisoissa tulla eteen. Paljon on kimpassa analysoitu kunkin vahvuuksia ja yritetty auttaa kaveria eteenpäin. Syksyllä sitten starttasin alossa, ja pikkumokien johdosta jouduin sinne menemään sitten toisenkin kerran kun ykkönen jäi puolen pisteen päähän (hihnaseuruu oli tosi plaah (treenasin ehkä kolmesti) 7,5 ja hyppy nollille (kaivakaa tarkemmin tuolta blogista jos kiinnostaa)) ja sbcakin mestiksistä sitten sitten marraskuussa se ykkönen tuli, ja ei tarttenu enää alon paikkiksia pelätä. Sitten maaliskuussa avo ykkönen, kun piti hakea treenilista, ja myöhemmin selvisikin vielä että pitää luokastaan ykköstulos olla hanskassa ennen kun sm kisoihin osallistumaan pääsee. Ihan kivasti meni se koe, nouto nollille, mutta silti tais tulla joku 174p tai sinnepäin. Nouto olikin meidän talven haaste, ja on sitä vähän vieläkin, kun Jay tykkää niin paljon siitä kapulasta. Tosin nyt on saatu sekin hallintaan aika kivasti.

Heinäkuussa sitten ne sm kisat ja hienosti meni. harmittaa tosi ihan pikkasen kun kulta jäi 4p päähän. Ens kesänä tuskin sovin seuran joukkueeseen, kun meillä on niin kovia evl koiria, mutta yksilöihin sitten.

Tehiskauteen kuului pari leiriä, joista eka oli lokakuussa Turussa Lentsun opeissa, ja toinen kesäkuussa Ojangossa Oilin valvovien silmien alla. Ja koko kauden meitä luotsasi kerran kuussa Mari, tämä oli kyllä ihan huippua, koska sai helposti aina treenittyä välissä ja kun mari alkoi meitä tuntemaan niin päästiin todella hyvin eteenpäin. Itse tietty olen koko aika ollut mukana myös mm tiimin jutuissa joten ei tehis ole ainoaa tokoilua ollut meidän osalta.

Oli kyllä ilo seurata vierestä miten hienosti moni koirakko eteni vuoden aikana.

Kiitos kaikille tehisläisille etenkin haastajille vuoden treeneistä, tsemppiä eteenpäin ja kentällä nähdään.

Nyt sitten valmistautumaan HSKH tokoleiriin ja siellä kouluttamiseen ja treenailuun ihan mahtavassa opissa Katjan ja Oilin seurassa. Kyllä kelpaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti