torstai 6. marraskuuta 2014

tupla agilityä ja kisamaista

Olen päässyt nyt parin viikon ajan nauttimaan sannan työmatkan+työkiireiden ansiosta tuplasti agilitystä, kun olen saanut treenailla myös Hupsin kanssa. Tiistaina kävin ennen agitehiksen treenejä ulkokentällä Hupsin kanssa, ja voi että se on taitava. Kepeille irtoaminen ei ole mikään juttu, menee tosi hienosti. puomilla tein vähän liikehäiriötä, ja kestää tosi hyvin. Jayn kanssa tehiksessä tehtiin rataa, ja ehdittiin tehdä kaksi settiä. Tosin Jayn osalta oisin voinut jättää siihen ekaan settiin. Olin ihan fiiliksissä ekan setin jälkeen. Tehtiin rata läpi ehkä joku 4 kertaa, ja joka kerta tuli joku yksi vitonen tai kymppi, kielloista. Mutta 26 esteen rataa alusta loppuun, pienellä virheellä. Jannekin tuumasi että nyt alkaa olla homma jo hyvällä mallilla, tosi pienestä kiinni että homma kulkee ihan tosissaan. Teeman oli paljon takaakiertoja. Tokassa setissä Jay oli sitten jo ihan väsy ja sen seurauksena alkoi roiskia sinne ja tänne. Tämä tarkoittaa yleensä sitä että ei malta enää lukea ohjausta ja menee sinne ja tänne, ja yleensä se tarkoittaa väärää putken päätä. No saatiin me jotain räpellettyä. Tietty tässä oli myös se, että ois pitänyt tehdä se nolla, ja piti siis aina aloittaa alusta kun tuli virhe. no kokonaisuutena tosi hyvä fiilis jäi treeneistä.

keskiviikkona sitten taas luksusta lisää, eli Ellun treeneihin molempien koirien kanssa, kun sanna ei töistä pystynyt irtoamaan. Ensin Hups, alussa sivuirtoaminen hypylle ja olin ihan varma että tästä on joskus väännetty varmaan tunti ilman tulosta, ja nyt, ekalla heti ja päästiin jatkamaan. ei mitään ongelmaa. lähetin jostain 15m päästä poikittaiseen. kepeille meno väli 9m ja 90 kääntöavokulmaan, ei mitään ongelmaan. ihan huipputaitava koira. Ekassa setissä Hups tais päästä pidemmälle kun Jay. Jayn kanssa alkupätkä, ei mitään ennen kepeille menoa. Sisäänmeno tuotti taas hankaluuksia, ja sitä sitten väännettiin vähän aikaa. Toka setit. Hups, keinulle sivuirtoamista treenilistalle, esteille lukitsemista treenilistalle. lukitsee tosi myöhään ja reagoi voimakkaasti ohjaajan liikkeeseen. Päästiin kuitenkin 27 esteelle asti. Ja se on ihan huikeaa Hupsin kanssa. Olen edellisen kerran ohjatussa treenissä ollut Hupsin kanssa kaksi vuotta sitten ja silloin tehtiin pientä pätkää kerrallaan. Jayn kanssa päästiin sitten kunnolla vauhtiin toka setissä, kun ei tarttenut enää vääntää keppikulmasta. 32 estettä vetäistiin sitten. pääpointti kuitenkin, ihan huikeissa linjoissa. Jay sai taas kehuja kun osaa kasata ja pidentää laukkaansa tarpeen mukaan todella hyvin. Ei sinkoillut mihinkään, vaan tuli ohjauksiin, kun vain ohjasin oikein. Mäkin sain kehuja hyvästä ohjauksesta, alkaa sielläkin näkyä jo kunnon meiningiltä, joten kai se on pakko uskoa, jos kaksi huippukoutsia samalla viikolla niin sanoo toisistaan tietämättä :)

Sitten kotiin päiväunille ja illaksi tokotehikseen. Kisamainen vuorossa, tein puolikkaan evl:n, eli
Seuruu: Parempaan päin. Ei ollut lähdössä lentoon, paikka pysyi suht hyvin. Pari täykkäriä levahti, taakse askeleissa pomppu. kokonaisuutena tosi hyvän tuntuinen.
Ohjattu: merkille hyvä vauhti, jäi vähän vinoon kohti oikeaa. nostossa vähän rumasti, bongasi matkalla keskimmäisen ja katseli matkalla sitä. palautuksessa kävi kurkkaamassa keskikapulaa ja alkoi pureskella. ihan outo juttu. nauratti lähinnä.
Hyppynouto: Hyppäsi, ja ei meinannut löytää kapulaa kun oli kauempana ja sivussa kun yleensä. löysi ja nostossa pieni epäpuhtaus, sivulle vähän vajaa. eli parempaan päin tämäkin.
Luoksetulo: jättö ok. stoppi eka kokeilin suullisen, toimi jo aikas hyvin. maahan ok. sivulle hyvä. vauhti hyvä kaikki pätkät.
tunnari: Lähti tosi hyvällä fiiliksellä. nosti ekaa mutta totesi että ei tää oo oma, ja jatkoi hommia ja löysi oman ja palautti, paljon pureskelua. Lisää vielä treeniä tähän. paljon.

paikkikset lopussa ei kisamaisesti. oli tosi hyvät molemmat.

kokonaisuutena tosi paljon mennyt taas eteenpäin. perusasennot parantunut taas paljon, seuruu mennyt parempaan fiilis. kohti kisoja kohta :)

vähän mietityttää kun tuli nuo sm kisojen kiristyneet ehdot. pitäisi saada Jaylle koulari talven aikana ja mahdollisimman kovilla pisteillä. Tokihan tämä olisi tarkoitus jokatapauksessa, mutta nyt on pakko, jos meinaa kisoihin päästä, ja sekään vielä ei takaa pääsyä. Kohta ei varmaan kukaan halua järkätä sm kisoja kun kisaajamäärät vähenee kiristyneiden ehtojen vuoksi. viime kesän juupas,eipäs farssi on vielä hyvin mielessä, onneksi ei itse tarvinnut sitä stressaa. mahtaa vaan talvella olla tunkua kyläkisoihin. Onneksi sentäs itse pääsee ainakin seuran omiin kisoihin maaliskuussa. Mutta sitä ennen pitäis jossain käydä. Kalenteri käy kuumana myös agilityn osalta. Pitäsköhän sitä sittenkin mennä karsintoihin. vai pitäskö jättää toko sm väliin tänä vuonna ja olla miettimättä koko asiaa. Ei me tänä vuonna vielä voitaskaan voittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti