torstai 20. marraskuuta 2014

välillä onnistuu ja välillä ei

Maanantaina treenivapaata, ja pääsi juoksulenkille pitkästä aikaa. lenkki alkoi vain vähän ikävämmissä merkeissä, kun oltiin kävelemässä kohti metsää, pääsi 10m päässä hihnan läpi karkuun vinttikoira (ehkä whippet?), joka ampaisi suoraan Jayn päälle. Enpä olisi ikinä uskonut että vinttari olis aggressiivinen, saatikka että joku haluais jayn päälle käydä. Vieressä hölmistynyt Hups vain katseli. Onneksi ei päässyt kunnolla iholle asti vaan sain ensin jalan väliin ja yritin työntää kauemmas koiraa, joka yritti vain hanakammin käydä päälle ja murisi mullekin. Joten eikun käsi väliin ja niskasta kiinni. nappasi sitten hampaansa mun ranteeseen, josta muistona kivat mustelmat kädessä, onneks oli paksutakki päällä. Kunnon ote koiran niskasta sai sen sen verran sävähtämään että painui omistajansa luokse joka seiso kuin tatti siellä 10m toisen koiransa kanssa, että kiitosta vain Topi- vinttari ja omistajasi. Jay kävi jonkin verran kierroksilla lenkin ajan. ja nyt parin päivän jälkeen on kyllä taas ohittamisissa selkeästi varautunut lyhytkarvaisten koirien kohdalla. Kiva homma. Jay joka rakastaa kaikkia ja kaikkea.

Tiistaina sitten ojanko iltaa. Kotiin, lenkille, ojankoon, lämppä, ja agitehistreenit. Jannella ratatreeniä vielä luvassa. Samalla pohjalla kun viime viikko, mutta eri järkkä esteille. Kiva ja nopea rata, jossa taas tosi vaikea keppikulma. Sain kerran menemään radan sujuvasti läpi, oisko tokalla yrittämällä, harmittavasti kolme rimaa tippui kuitenkin. Rimat tippuu nyt kulmissa missä pitäs lähtee kiihdyttämään. Lisää vaan treeniä ja malttia. Keppien kanssa tapeltiin sitten koko toinen setti. Ei vaan taivu. Mietin jo että onko jumissa tai jotain kun ei taivu.

Siitä sitten kiirellä jäähkäämään ja kouluttamaan tehiskouluttaa treeniryhmää, jota vedetään koko talvi tehisryhmällä. Kivoja koiria. ja siitä sitten kiireen vilkkaa Prisman nurtsille, jonne olin sopinut Jennin kanssa tunnaritreffit. Olin sen verta ajoissa että ehdin 5min treenatakin ennen jennin tuloa. Jay oli ihan superinnoissaan ja täpäkkänä. Ampui suoraan sivulle ja seuruu oli ihan superia, samoin stopit mitä otin kierroista, ja kaukoissa myös oli tosi kivana. Se tunnari sitten. sai ensin katsella kun Riemu teki omansa ja sitten pääsi itse tekemään, ja teki ehkä hienoimman tunnarinsa ikinä. Superkovalla vauhdilla kapuloille, siisti jarrutus, haistelut ja oma ylös arpomatta ja kovaa takas sivulle. 10 pistettä, jeejee.

Eilen tokotehiksen paritreenit ojangossa. Jay loppupäässä, ensin pääsi tekemään paikkikset. Istuminen on nyt kyllä ihan mahtava. Ei hievahdakaan (vakoilen kameralla piilosta) ja on kuin tatti. tosi ryhdikäs. etupalkka rules. Makuu on myös tosi hyvä. maahanmeno sais olla vielä nopeempi. Omalla vuorolla sitten ensin zetaa, ja sain kovasti kuittailua mun istumiskäskystä, mutta näillä mennään. Istuminen on nyt zetassa ihan hukassa, ei toimi ei sitten millään. Maahanmenossakin pientä jähmeyttä. plaah. Sitten luoksaria, tämä oli hyvä, ei reagoi liikkuriin mitenkään, hyvähyvä. Tunnaria. no voi huoh. kolme yritystä kaikki persiilleen. Mietin jo että olenko tuosta pussista ottanut ja laittanut takaisin omia. koska oli todella epävarma ja nosteli jokaista kapulaa, vaikka miten menin lähelle auttamaan. Kokeiltiin sitten Jennin kanssa odotusalueella Jennin kapuloilla, ja oli ihan eri koira ja teki todella varmasti töitä. Ulkona jäähkäillessä vähän jääviä vielä keppipalkalla, ja osasihan se. eli se on tuo liikkeenomaisuus ja liikkuri joka sen sotkee.

Kotona illalla vielä jääviä ja toimi. Aamulla sama homma namilla ja toimii todella hienosti. Eli nyt vain vahvistellaan namilla lisää kuurina. kuuntelutreeniä. erottelua. Tunnarissa paluuta takaisin helpompaan ja UUDET kapulat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti