perjantai 24. toukokuuta 2013

Agikisoista agitreeneihin

Huh, piti vähän kiirusta. Töistä kotiin, Selma ja Jay autoon, ja Purinalle. Siellä Myyn kanssa pari starttia, ja sitten Olarinluomaan Jayn treeneihin.

Purinalla siis agi ja hyppystartit. Ekana agi. Esa Muotka oli tehny hauskat radat, ei kauhean haastavat mutta pientä kivaa silti. Ekalla radalla kakkosen takana tyrkyllä suorana A, tosin pienellä vekillä ei mikään ongelma, ei tainnu yksikään maksi mennä miinaan. Oli aika vauhdikasta menoa tuo rata, ja se koituikin meidän kohtaloksi, kun vauhti pääsi kasvamaan putkia rallatellessa ja 5 putken jälkeen tullut tiukka käännös vasuriin ja mun liian löysä valssi vei Myyn linjasta oikeelle liikaa ja hyppäs päin oikeaa siivekettä, joka kaatui, muuten tosi hyvä rata. Kepeille takaaleikkaus oli super. Loppuradalta en puomilla ottanut kunnolla kontaktia ja laskin menemään pituuden ohi kun koira oli ihan kierroksilla jo. Pysäytin vauhdin ja mentiin vika hyppy ihan rauhassa. Toka rata hyppäri, tai ennemminkin putkari, hah. oliko 7 putkee laitettu, ja sai taas juosta ihan kiitettävästi. Myy irtosi tosi hyvin putkiin. Radan alussa kakkosena rengas, jonka otin huonosti, ja jysäytti renkaan rikki. Mietin rataantutustumisessa, että lähetänkö renkaalle vai menenkö toiselle puolen, kun linja oli vielä kaareva, ja jatkon kannalta päädyin menemään renkaan toiselle puolen, ja hätäilin sitten (no kun se tuli taas niin hiton kovaa sieltä ekalta hypyltä) ja läksin liikkeelle ennen ku oli renkaalla, ja sen takia sitten ei malttanut kunnolla tehdä. Keppien jälkeen otin vekkauksen vähän liiankin jämäkästi (rima alas) ja siitä vasuriin 90 ja takaaleikkaus putkeen taas liian tiukasti (kääntyi just ennen putkee, kielto x2), aika ois ollu ilman kielto jotain -17s eli ihan kohtuu hyvää vauhtia sellasella about 5m/s etenemällä. Ratojen välissä Jay pääsi velipojan Neon kanssa vähän leikkimään, ja olikin sitten ihan punaisena purinan alustasta.

Kisoista sitten kiireen vilkkaa Olarinluomaan, kerkesin just kävelyttää koirat ja sit alkokin treenit. Ohjelmassa pussi, ja irtoamista hyppysuoralla ja putkella. Kylläpä muuten irtosikin, eka kertaa ikinä tehtiin 7 estettä putkeen. hyppy, u-putki, 4x hyppy, u-putki, hyppy. Sellai vauhtisuora. Jay ampui kuin tykinsuusta kun päästiin suoralle, mä jäin kun nallikalliolle. Saa juosta ihan tosissaaan jo tuon elukan perässä. Upeesti irtos. Ihan mahtavaa, ja silti oli koko aika kuulolla ja hanskassa, eli irtosi vasta kun sanoo mene. Putkiin meni tosi kivasti kans. ehdittiin tehdä molempiin suuntiin, ja tuo "tokopuoli" on selkeästi vaikeempi. ehtii vilkaista hyppyjen välissä minua silmiin, oikealla puolella mennessä fokus on suoraan eteen koko aika. Jayllä on myös tosi hauska tapa lähdössä katsoa ensin se este ja sitten minua, eli kysyy lupaa että saako jo mennä. Pussi oli ihan no problem, ja Jay katsoikin vähän sillai et mitä tässä nyt piti olla. lopuksi vielä vähän tasapainoilua puomin alasmeno maata vasten. kyllä on jaloista huolimattaan hyvä kehonhallinta. puomilla käveltiin edestakaisin (se siis oli siinä maassa) ihan tosta vaan.

ristus mikä koira, ei voi muuta sanoa. mitähän tästä vielä tulee, kun kehittyminen on noin kamalan nopeaa.

2 kommenttia:

  1. :D Koodilla agilityssä on taas vaikeampi oikeanpuolen ohjaus. Mutta voin snao että ristus mikä vauhti, mä en ikinä pärjäisi sen kanssa. Eli ihan hyvä että pitkäjalkapuoliso aksaa Koodin kanssa. On se vähän eri kun bordertterien kanssa mennä. ;)

    VastaaPoista
  2. onhan se helpompaa juosta jos on pitkät jalat :) tai lähinnä kun on se urheilutausta (jalkapallo, salibandy mikä kullakin) mikä auttaa aika paljon siinä suunnanmuutoksessa yms. ja eihän se tietty se vauhti ole kuin yksi osa hyvästä agilitykoirastakaan. mutta kyllä meillä on aika pakkaukset ;)

    VastaaPoista