keskiviikko 22. toukokuuta 2013

tokonäytöstä ja ryhmätreeniä

Maanantaina iltasella malminkartanos, katsomassa läpi tokonäytöksen jutut ja miettimässä mitä pitäs höpöttää. Sain siis "kutsun" mennä koiranpäivään selostamaan tokonäytöksen. Ei siinä, mitään mielellään menen, ja oli superkiva päästä katselemaan kun ammattilaiset treenailee. Tänään illalla siis sateeseen seisoskelemaan mikrofonin ääressä.

Jay pääsi mukaan myös malminkartanoon ja otin pari settiä, ja sain muutamia erinomaisia vinkkejäkin Ansulta ja kumppaneilta. Eka setti "kokonaisuus"treeni, eli pentuluoksetulo, pieni pätkä seuruuta, ja nouto. kaikissa lelupalkka. Kapulan vaihto leluun edelleen haaste, mutta tulee kuulemma hyvä. toka setti sitten noiden näytöstreenien jälkeen, josta sain hyviä vinkkejä maahanmenon treenaamiseen, ja kokeilin siis heti. Otin namit toka settiin, ja tein vähän kaukovaihtoja, seuruuta, ja sitä maahanmenoa. Seuruussa oli tosi innokkaana, varmaan kun eka setti oli tosiaan tosi lyhyt ja sitten tolppaan ja odottelua ja muiden katselua ennenkuin pääsi uudestaan. Puski jalkaan kiinni ja yritti tosi hienosti. Sitä maahanmenoa sitten pompun kautta ja alkoi heti toimia, tosi hyvä. kiitos vinkistä. Jay odotteli väliajat siis varjossa puun alla kiinni, ja oli tosi nätisti, ei inahdustakaan, vaikka kävin liikkuroimassakin välillä. vähän aikaa katseli ja sitten kävi nukkumaan.

Tiistai sitten taas caritan kurssia. Aiheina oli kuollut lelu, ruutu, pa, liikkeestä seisominen, paikallaolo häirittynä. Kuollut lelu, pari kertaa tehtiin, pitäs kuulemma hetsata enempi, ni tulis vauhtia vielä lisää, toistolla parempi (kyl se kahden kesken menee paljon paremmin ;) ). ruutu, ensin täysi matka lelulle, tämä ok. lähempää, carita heitti lelun. Oli hyvä, menee tosi hienosti vaikka ruudusta läpi jos ei lelu lennä, ei ennakoi, vauhti sopiva. hyvä focus ruutuun. pa, eri suunnista. edestä taaksepäin hankala Jaylle, tämä treenilistalle, ja muutenkin kuulemma sais tulla kovemmalla draivilla. no joo, juuri kun olen saanut sen loikkimisen siitä pois ni pitäs takas nostaa. seisominen, olen itse opettanut suorapalkalla seuruun yhteydessä, nyt uutena mulle, peruuttamalla, oli aika kova veto lelulle, vaihdoin namit, ihan jees, sit kokeiltiin et loikkii ja siitä seis, ei oikee hiffannu, kun just tehty samasta sitä maahanmenoo. mut kivoja uusia variaatioita treeneihin, pysyy homma mielenkiintoisena. Tähän vois lisätä sitten kaikki asennot. Sitten häiritty paikkamakuu. Kaikki koirat lähekkäin maahan ja siinä ensin, oli ok, paitsi että Jay päätti alkaa lonkkailemaan, murh ja kauhistus. No, ehkä se ei kunnolla hallitse jalkojaan ja vaikeessa paikassa sitten takajalat unohtuu. Kotona ja ulkona ei tee (kokeilin heti tänään aamulla) Sitten lisättiin vielä niin että ohjaaja käveli koiransa ympäri. Jaylle teetti vaikeuksi kun kiersin oikealta ympäri, heti lonkalle, vasemman kautta kestää taaksekävelyn, voisko johtua siitä että kotona en sovi kävelee oikeelta aamutreenissä, ja kävelen aina vasemmalta, eli listalle tämäkin. Sitten vielä lisähäiriöt, Jay makaa ja muut koirat kävelee läheltä ympäri ja minä edessä, tämä oli ihan super, makaisi siinä vaikka maailman tappiin ja tuijottaisi minua silmiin. Väliajat oli melkeen koko ajan irti, ja pysyi mun vierellä joko makaamassa tai istumassa, milloin mihinkin laitoin. Otin vähän myös peruutteluja ja jotai temppuja. Yks kerta vielä jäljellä kurssia, sitten taas treenataan yksin koko aika. olispa kiva kun ois joku vakitreeniporukka kenen kanssa mietti ja pohtia asioita, kateellisena muille. No onhan meillä onneks kotona neljä tokokoiraa, joten johan siitä tulee yksi treeniporukka kasaan, mut ei siinä kauheesti uusia ajatuksia kahdestaan miettiessä pääse syntymään, ja kyl mä tietty tykkään tosi paljon treenata yksinkin.

Viikonloppuna lentsulle, jeejee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti