perjantai 3. toukokuuta 2013

agilityn huumaa

Onpa mukavaa, voi pikkuhiljaa aloitella varovasti tuota pentuagilityä Jayn kanssa. Onhan me jo jotain yksittäisiä esteitä ja ohjauksia toki tehty. Keskiviikkona kävin ojangossa tekemässä vähän putkea, ja parin hypyn takaa putkeen tuloja. kokeilin sitten huvikseen sylkkäriä, kun kotona menee puun kiertona niin nätisti, että mites esteillä, ja nehän menee, aivan mahtava välistäveto sylkkäriyhdistelmä. Lukee ohjausta ja liikettä tosi hyvin.

Torstaina alkoi sitten Niinulla pentuagikurssi. Kiva kun on hskh:sta neljä muutakin oppilasta yhdeksän joukossa, niin on tuttua seuraa. Jay tosin ainoana edusti bortsujoukkoa, taisi olla peräti neljä vesikoiraa tuolla. Aloitettiin hypyille irtoamisella ja estehakuisuudella. Tosi hyvä, koska Jay on jo nyt aika paljon välillä kiinni ohjaajassa, joka johtunee paljosta tokoilusta. Mutta hienosti alkoi luistamaan. Pitää muistaa vahvistaa apparin kanssa näitä. sitten mutka hyppyyn ja siitä putkeen, sekin alkoi sujua tosi hyvin. Jayn keskittyminen oli taas jotain uskomatonta, ei se näe kyllä mitään kun tehdään hommia. kahdella pisteellä tehtiin ja aidan takana piippasi lelut, haukkui koirat ja hihkui ohjaajat. Toisella pisteellä sitten Jaylle täysin uusi este, eli rengas. Tämäkin alkoi sujumaan parilla toistolla tosi upeasti. Jay on hassu kun katsoo ensin sen esteen, sitten katsoo lupaa anoen minua ja sitten lähtee sinne esteelle välittämättä minun sijainnista tai liikkeestä. hassu.

Tylsä viikonloppu Jaylle luvassa kun pitäs omia tokokisoja organisoida yms. No pääsee sitten hengailemaan ainakin osaksi aikaa kentän laitaan.

Selman kanssa tehty vähän fiilistelyä, ruutuun irtoamista, pieniä paloja ja paljon palkkaa. Ihan huippu motska tällä hetkellä. Sanna juuri ihmetteli oikeen ääneen, että miten sä oot saanu ton koiran noin taitavaksi ja motivoituneeksi, ihan vaan itsestään puuhastelemalla. No, juuri silleen että puuhastellaan yksin omassa rauhassa ja pohditaan niitä liikkeen osia, ei aina tartte isoja koulutuksia tai treeniryhmiä, mulle toimii tuo yksin treenaaminen paremmin, ja sitten kun tarvitsen neuvoja menen koulutukseen.

Jayllä alkaa muuten pentutokokurssikin ensi viikolla. Neljän kerran kurssi. Itsellä lähinnä tarkoituksena saada vähän häiriötreeniä, ei niinkään mitään maata mullistavaa toko-oppia. (hah, toivottavasti carita ei lue mun blogia ;) ) Carita on kyllä ihan huippukoutsi, mutta mä luulen että mä olen huono oppilas, joka ei aina tottele mitä käsketään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti