maanantai 10. helmikuuta 2014

kaikkea kivaa

Viikonloppu oli taas erityisen koirapainotteinen, kun oli perjantaille sovittu mm-tiimiporukalla treenit Lempäälään ja Oilin koulutus normitreenien ja kisakyttäilyjen lisäksi.

Perjantaina ensin aamusta Ojankoon, kun Lempäälässä piti olla vasta puoliltapäivin. Agilityä siis ensin. Oli neljä putkea ja keskellä neljä hyppyä, sellai neliaopila kuvio, jossa tein vähän takaaleikkauksesta irtoamista putkeen, pakkovalssiin tuloa, ansaputken pään ohitusta. Loppuun vielä kontaktitreeniä, ensin aalla, oli ok. Puomilla ensin yksittäin sitten putken kautta, ja sen jälkeen ensin puomi ja siitä kovaa putkeen. Oli aika kivat, saa mennä itse jo liikkeellä ohi kunhan suullisella muistuttaa vielä kontaktista. Tykkää rallatella sitä puomia.

Sitten Lempäälään. Aikaa oli ruhtinaallisesti, kun yksi joutui jäämään pois. Otin kolme settiä ja paikallaolot porukassa. Ekassa kehääntulo ja leikkimistä ja yritin olla niin etten kuuntele liikkuria vaan keskityn itseeni ja koiraan. Tein muutamia siirtymiä ja vähän seuruuta ja ylläripalkkailin. Jay oli ehkä vähän hämillään tästä. En tiä oisko pitäny olla vaan koemainen ja tehdä ja sit palkkailla. Toka setissä avo ilman noutoa, tai nouto lelulla lopuksi. Seuruu oli aika levotonta ja katse meinas harhailla moneen otteeseen. Jäävissä kääntyi seisomisessa ja piti muistuttaa. Hypyssä jumitti liikkuriin. Eli lisää näitä tarvitaan. Liikkurihäiriötä, ja uusia paikkoja. Kolmannessa setissä otin pelkkiä siirtymiä ja palkkailin. oli jo aika kiva. Niin ja sai juosta ruutuun ekassa setissä ja löysi sen heti. Jos joku on hyvä niin ruutu löytyy aina paikasta riippumatta. Paikallaistumisen meni maihin, kun värkkäsin puhelimen kanssa valokuvaa ja jäi ehkä tuijottelee sitä ja hämääntyi. On tosin nyt alkanut valahtamaan. Pitää ottaa paljon lyhyitä ja palkkailla. Makuun jätössä oli lähdössä mukaan, ja ihmetteli et mehän tehtiin jo paikallaolo. Oli myös levoton kun vieressä palkattiin leluun ja itse ei saanut istumisen jälkeen lelua (kun se oli kehän ulkopuolella), pitäs nyt itse muistaa ajatella enemmän itseään ja lähinnä koiraansa, eikä yrittää tehdä mahd koemaista ja muille helppoa elämää, vaan helpottaa koiran elämää ja auttaa sitä mahd paljon. Makuu meni muuten hyvin.

Lauantaina Oilin koulutus. Ensin ylläri kisaharkka (tosin mä tiesin sen ku mun piti olla eka koska liikkuroin muut, tai piti ainakin) Lisään tähän kommentit vielä kotona. Oli tosi hauska fiilis, ja tästä tuli siis palautetta etten ollut koemainen. Heti kun en ole vakavana ja tosikkona, niin tulee moitetta että olen liian rentona kehässä. No kultainen keskitie pitää löytää. Nyt jatkossa keskitytään taas siihen koiraan enemmän, eikä luoksetulon välimatkasta keskusteluun. Mutta jos liikkuri multa kysyy ni pitäähän mun vastaa.

Kommentit:
Kehään+hyppy:
Sanna+muut:  Hyvä kontakti,  paluuhyppyyn kroppa-apu, koira katsoi liikkuria, loikka sivulle, iloinen
Oili: Hyvä sisääntulo, hyppyyn käskettäessä tupla-apu (kumartui), hyvä hyppy+istuminen, sivulle tullessa loikkasi, kiva yhteisvaikutelma

Nouto:
Sanna+muut: +käsky odota, nykäisi liikkurin käskystä, sormiavut, heilahti polvi kapulaa ottaessa, iloinen pentumainen
Oili: nykäisi liikkurin käskystä, vasta pyynnöstä katsoi ohjaajaa, reipas haku, iloinen kokonaisvaikutelma, epäsiisti kapulalle (vähän), reippaasti takaisin, sivulle epäsiististi, puri kapulaa, irrotti hyvin.

Luoksetulo:
Sanna+muut: Keskity kisaajan rooliin!, älä tuijota koiraa!, ottaa liikkuri häiriötä jätössä, askelia stopin jälkeen, nätti stoppi, ihana pomppu, iloinen, aijai mikä pomppu
Oili: pientä haahuilua alussa, alussa ohjaaja keskittyi epäolennaiseen (matkat jne) (ei ollut koiran kanssa), seiso ok, välit ok, ohjaajalla pakkoliikkeitä (auttaa koiraa), koira loikkaa sivulle, iloinen vaikutelma

Liikkestä seisominen:
Sanna+muut: poikittaa, suoristi stopin, askelia? kivannäköistä menoa
Oili: Koira edistää seuraamisen, hyvä stop, hyvä seiso, ohjaaja vähän auttaa sivulletulossa

yleisvaikutelma:
Sanna+muut: kiva asenne odotellessa, haluaa tehdä yhdessä, näkee että nuori koira saa ollakin.
Oili: Ohjaaja ei päässyt kisamaiseen tilaan -> oliko normi kisamaine, kiva yleisvaikutelma, siirtymät aika hyvät, mutta ohjaaja "välinpitämätön" Tosi kiva koira!

Aikaa oli käytettävissä 25min, ja otin kahteen osaan sen. Ekassa setissä katsottiin seuruuta ja perusasentoa, eli sama projekti mitä aloiteltiin Oilin kanssa Turussa. Näyttää jo paremmalta. Seuruussa oma vauhti vähän reippaamaksi, ja koiralle vastuuta. Paljon käännöksiä ja pysähdyksiä, että pysyy hereillä. Nyt pitää myös alkaa muistuttelemaan pa:ssa jos harhaantuu. Käytiin pitkät keskustelut tästä.

Toka setissä katsottiin kaukoja. ja tuli hyvät vinkit jatkoon. ja aika samoilla linjoilla, kun mitä oltiin jo Marin kanssa joku aika sitten todettu. Nyt keskitytään vähän aikaa vain avo vaihtoihin ja hiotaan ne kuntoon tosi hyväksi.

Illalla sitten heti kotona pa läksyjä ja voi elämä sitä koiran järkytystä kun ei saanutkaan mennä Sannan luo houkutellessa, vaan piti pysyä vieressä ja pitää kontakti. Niin ois tehny mieli, mutta aika kivasti alkaa jo vähän tajuta hommaa. Pienen pieni pään nytkähdys kyllä tulee aika usein, ja sekin pitää saada vielä pois.

Sunnuntaina agikisoja kyttäämään. Olipas hauska kun oli taas ihan erilaiset radat. Anne Huittinen ja Henri Luomala ja rataprofiilit täysin erilaiset. Henri oli makseilla ja oli sellasta perusagirataa, jossa oli keskellä tosi kiva (lue hankala) kohta mikä menee treenilistalle. Hypäri oli sellainen 1-2 luokan tasoinen kutakuinkin, joten vauhtia piisasi (tais tulla 41/70 nollaa). Annella medeissä taas paljon esteitä kentällä, kun 21 esteen rata mentiin niin että kutakuinkin yksi este yhden kerran. Hauskoja ansoja oli tehnyt. vikaa medirataa ei jääty katsomaan enää. Sai taas treenilistalle kivoja pätkiä mietittäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti