tiistai 30. syyskuuta 2014

Leireilyä ja treenailua

Viikonloppuna olin sitten vieraana Tronic-kasvattien leirillä, ja olipa vaan mukava leiri. Kivaa porukkaa, ja paljon sai uusia tuttavuuksia. Perjantaina kävin nappasemassa yhden kasvatin omistajan jo kyytiin ja olikin kiva kun ei tarvinnut yksin ajella, meni matka joutuisasti. Perjantaina rakentelin sitten aamun treeniradan jo valmiiksi ja kokeilin Jayn kanssa alun 1-7 esteitä, jotka osoittautuivat koko radan haastavimmiksi. tai lähinnä 5-7 pätkä jossa piti saada hypyltä 180 kääntö pituudelle ja vieressä oli vetämässä puomi sopivasti, ja siitä sitten putken väärään päähän 7. sain onnistumaan kun hidastin omaa vauhtia joka käänti Jayn kohti sitä oikeaa päätä. seuraavana päivänä sitten tajusin että jäin liikaa sinne 6 hypylle jumittamaan ja ihan hyvin oisin ehtinyt päällejuoksuun pituudelle. ja saunaan.

La aamuna tuli sitten kouluttaja Janne Toivola, ja halusi pitää ensin pienen luennon omista ajatuksistaan treenaamisesta, kisaamisesta ja agilitystä ylipäänsä. Kivoja ajatuksia, ja periaatteessa aika paljon samoja juttuja mitä olen miettinyt itsekin. On tärkeää miettiä ne omat tavoitteet ja miksi tekee ylipäänsä koko lajia ja niistä lähtökohdista suunnitella asioita. Ja ennenkaikkea janne painotti, että agilityn kuuluu olla hauskaa tekemistä koiran ja ohjaajan kanssa. jos joskus huomaa ettei ole kivaa, niin on heti katsottava peiliin ja miettiä hommaa uusiksi. Ja sitä että agility on paljon muutakin kuin sitä itse agilityn treenaamista, omasta ja koiransa fysiikasta on pidettävä hyvää huolta. ihan turha lähteä joka ilta treenaamaan se 10min agilityä jos on vaikka kuntoa pitäs saada paremmaksi, silloin pitää mennä salille tai lenkille tmv. Sitten treenaamaan. Haastavia pätkiä oli Janne kasannut ja teemana oli että koiran tulee osata irrota haluttavalle esteelle siten saatava linjattua seuraava pätkä. kriittiset pisteet oli isossa roolissa. Janne painotti paljon linja-ajattelua, päättömän juoksemisen sijaan. Tosi kiva oli seurata sivusta muiden treenejä, itse kun en mihinkään osallistunut. Tosin tietenkään en hiljaa malttanut olla ja tuli kyseltyä väliin milloin mitäkin. Kuviakin yritin räpsiä, kun sannaa ei huvittanut. Tosin niistä kuulemma ei mitkään onnistuneet. Iltapäivällä ruuan jälkeen kävin sitten itse treenaamassa pätkän Jayn kanssa, ja en mä ny sentään nollana sitä läpi saanut, mutta parissa pätkässä kyllä. Rytmittämistä pitää ottaa vielä lisää, ettei karkailla väärille esteille.

Iltapäivän seurailin vielä Ansun tokokoulutuksia. Hyvät koutsit oli saaneet buukattua leirille. Illalla sitten saunottiin (taas) ja paranneltiin maailmaa. Olipa kiva kun ei ollut kiire mihinkään ja sai koko päivän oikeastaan vaan hengata ja nautiskella, ja treenata sitten kun sille tuntuu, ja illalla istuskella ja jutella ja tutustua huippuporukkaan. Hauska kun ihmiset muistaa mut kokeista joissa olen ollut liikkuroimassa tmv. Sainpahan muutaman rohkaistumaan mun kokeisiin jatkossakin. en mä niin pelottava ole ;)

Sunnuntaina rakentelin sitten Janne meille antaman toisen pätkän, ja treenasin sen ekaksi Jayn kanssa läpi ja sitten intouduin koutsamaan sitä muille, ei sitä vaan malta jättää sitä koutsi rooliaan kokonaan kotiin, jos toisilla on joku hankalaa. kiitos ja anteeks. Kiva oli kyllä saada ihmisille uusia oivalluksia. Ruuan ja siivouksen jälkeen vielä pientä tokokoutsailuakin muutamalle. ja kohti kotia.

Melkein samoilla vauhdeilla ojankoon vetämään treenit, ja olipa hyvä, kun oli aamusta treenirata päässä valmiina. Vikat ulkokauden treenit.

Maanantaina sitten Ansun järkkäämiin paikkistreeneihin. Ai, että on kiva kun joku jaksaa järkätä. Oli kiva nähdä Nyytikin pitkästä aikaa. innostuttiin porukalla vielä paikkisten jälkeen tekemään pientä häiriötreeniä, ja Jay oli ihan huikeen taitava maajoukkuetason seurassa. jotain tehnyt oikein joskus. Kehääntuloja häiriössä, ringissä jättöjä ym, rivistä luoksetuloja, rivissä jääviä. Kivaa ei niin vakavaa puuhastelua. Meillähän oli melkein näytös pystyssä, ja huomasinkin että lenkkeilijöitä oli pysähtynyt kentän laidalle ihastelemaan.

Siitä sitten kiireellä ojankoon lenkille, ja vetämään ekat hallikauden treenit ryhmälle, joka oli yön aikana tehnyt jotain, kun kaikki oli niin huikean päteviä, ja saatiin tunti riittämään ihan loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti