maanantai 6. lokakuuta 2014

Tavoitteet on tehty toteutettavaksi, hyvästi VOI

Vuosi sitten kun pääsin tehikseen Jayn kanssa, ei oltu vielä kisattu ollenkaan tokossa, eikä itseasiassa ollut vielä kisaikääkään. Oltiin muistaakseni Tehisleirillä Turussa, kun tajusin, että hetkinen koirahan tulee tänään kisaikäiseksi, että josko sitä alkas suunnitella kisaamista. Oikeastihan mä olin jo tehnyt aiemmin syksyllä tavoitteet ja suunnitelmat. Ensin syksyllä alo, keväällä avo ja sitten sm joukkueessa avo, ja syksyllä voi, ja talvella evl. Aikataulussa mennään. Elikkäs nyt oli vuorossa se VOI. Halusin saadan sen vielä ulkokaudelle, koska halliin meno aiheuttaa aina pientä levottomuutta liikkeisiin lisää, kuten myös keväällä ulos siirtyminen, ja se oli havaittavissa viime ke tehiksen kisamaisissa monella koiralla. Tosi vähälle treenille joutui viimeiset viikot jättämään, kun piti kouluttaa ja sitten tuli agitehis jne. Tasan tarkkaan tiesin missä kohtaa liikkeet on vielä kesken ja mistä voi lähteä pisteitä, mutta yrittänyttä ei laiteta, saataisiin ainakin hyvä treenilista. No hyvinhän se meni. Pörsti oli varsin anteliaalla tuulella ja pisteitä herui 295. VOI1 plakkarissa siis huippupistein! ihan mahtava fiilis, tätä ei kukaan meiltä ota pois. Pari vuotta sitten harmitti niin paljon kun Selma alkoi oireilla myös tokotreeneissä ja joutui jättämään kisaamisen ilman sitä voittajan tulosta, mutta mieluummin annan Selman nauttia elämästä, kuin rääkkään sitä paljolla treenillä, sillä paljon meillä ois treenattavaa. Olen nyt kerran kuussa jotain sen kanssa hömpännyt ja voi kun se ois taitava ja motivoitunut. Mutta Jay poika on ihan super. Teki kokeessa juuri sillä tasolla millä on. Iloinen meininki alusta loppuun. Pientä epäpuhtautta tietty joka liikkeessä vielä, mutta niitä hiotaan sitten talven aikana taas kuntoon, projekti jatkuu vielä. Nyt päästään sitten Nyyti-äippää kiusaamaan samoihin kisoihin. Olipa kiva kun Maija oli tullut oikein katsomaan ja tsemppaamaan kisoihin ja sopivasti oli Neo ja Draama hoidossa, joten sisarukset tsemppasi Jaytä ;) Muutenkin oli tosi mukava fiilis, kun kaikki treenikaverit tsemppaili ja kannusti. Oli tosi kiva mennä kehään rentoja ja iloisena.

video kertokoon liikkeistä. en tässä ala sen enempää analysoimaan. omat analyysit ja treenisuunnitelmat on työnalla.

Nyt sitten katseet kohti EVLää ja kisakalenterin päivitys. Ohjattu ja evl ruutu on tosin paremmalla mallilla kun nuo voi liikkeet. eli eiköhän se sitten ole talvella edessä :)

Lauantai jatkui sitten agitehiksen juoksutekniikka treenillä, ja huhuhh kun kävi voimille, oli pää ihan tyhjä tokokisan jäljiltä ja koko päivän kentällä vielä seisoskelin muita kannustamassa ja jännäämässä, niin otti voimille juokseminen. Aivan mahtavaa siis! Ihan tekis mieli ottaa tollai personal trainer vakkari tsemppaajaksi. Nyt on kyllä jalat aika kohmeessa.

Niin oli sitten sunnuntaina agikisoissakin, yritin oikein itteäni lämppäillä kisoissa saaduin ohjein, mutta en vaan saanut itseäni hereille. Kolme starttia ja kaikki HYL. eka rata oli melkein sama kuin ykkösillä, eli suoraan mentiin ja kovaa. Suureksi ylläriksi Jay tuli kakkosena olleen muurin ohi, ja tästä hämmentyneenä meni vähän luotto radalla ja jäin saattelemaan joka esteelle joka kostautui sitten loppupäässä kun jay pääsi karkaamaan maaliin tiukassa kurvassa. Toka radalla tuli sitten jo lähdön ohi ja karkasi kepeille. Jay oli muutenkin taas ihan suu vaahdossa menossa radalle ja todella kierroksilla, tajusin vasta kotona, että sehän näki agiesteet nyt eka kerran sitten edellisviikonlopun leirin. ehkä kannattas välissä tehdä jotain pientä edes, mutta kun ei vaan ehdi. Onneksi kalenteri on nyt vähän tyhjempi jatkossa. Vika rata meni puoleen väliin asti jo ihan hyvin, kunnes karkasi selän takaa melkein 10m päähän aalle. Muuten meni ihan ok. Videolle sain vain eka hyppärin, kun oli niin vaivaa ihmisille kuvata, niin en viitsinyt sitten pyytää enää uudestaan.

Otin sitten Jayn mukaan vielä ojankoon kun menin vetämään agitehis koulutuksen. ja olipa hyvä että otin. Jay oli ihan oma taitava itsensä, eikä sinkoillut joka suuntaan. Ens kerralla siis vähän treeniä alle ennen kisoja, eikä tokokisoja samaan viikonloppuun, eikä juoksutreenejä alle. Tietääpähän rajansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti