maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hampaat tippuu leikkiessä

Viikonloppupuuhia pitäs muistella. Pe käytiin Ojangossa. Kerkesin tekemään ennen Sannan häiriöryhmää Jayn kanssa ihan huippukivat agitreenit. Vartissa ehtii vaikka mihin. Laitoin putken ja yhden hyppyesteen, ja siinäpä meidän "rata" olikin. Hypyllä takakiertoja, lähetyksiä, pakkovalssia, jaakotusta, valssia. Ympärillä häiriöryhmäläiset tyhjensivät kenttää samaan aikaan, ja Jay ei edes nähnyt niitä. Huippukeskittyjä. Putkeen muutamia lähetyksiä, jossain kohtaa joku ryhmäläinen oli jo putkeakin viemässä kesken pois, ja tämäkään ei häirinnyt. Toivotaan nyt että osaan pitää keskittymisen ja asenteen tollasena. Loppuun vielä pienet tokot, mahtui siis kahdet treenit tohon varttiin aivan hyvin. Leikkiä, seuruuta, leikkiä, luoksetulo (alomatka) , leikkiä. Lopuksi vielä pentuluoksetulo häiriöesineiden läpi. mahtavaa.

Lauantaina olin liikkuroimassa HOT:n koulutuksessa. Olipa mukava saada kuunnella Christan oppeja samalla koko päivä, kiitos tästä Oilille, kun kutsui minut kylään. Siellä oli Jayn sukulainenkin Liv treenaamassa, harmi kun ei ehtinyt jutustella, kun Ninan piti kiirehtiä joka välissä päivystyshommiin. Mutta aika kivalta näytti tekeminen heilläkin. Lauantai oli siis Jaylle tosi tylsä päivä, kun jätin kotiin. Onneksi en ottanutkaan mukaan, kun korkeavire oli ihan jääkylmä. Ulkona piti käydä lämmittelee välillä. Kiva kun vielä itse osin kipeänä, ja nyttemmin lähes äänensä menettäneenä.

Sunnuntaina aamusta Hyvinkäälle uimaan, Jay pääsi hengailemaan mukaan, en vielä viitsinyt altaaseen ottaa, kun on aika honkkeli noiden jalkojensa kanssa. Oli kyllä pariin otteeseen kovaa vauhtia menossa altaaseen pallon perässä. Muilla koirilla oli kyllä kivaa. Oli aika rauhallinen iltapäivä kotona tuon reissun jälkeen. Iltasella sitten hskh:n pentujen leikkikouluun, jossa oli aiheena naksuttelu ja temput. Itse olen aika käsi vielä tuon naksuttelun kanssa, periaatteet kyllä tiedän ja osaan, mutta jotenkin se ajottaminen ja kriteerit on mulle hakusessa. En osaa siepata niitä pieniä liikahduksia, vaan aina vaadin isompaa liikettä. Peruuttamista otettiin ensin, sitten etujalkoja laudalle (ja tästä sivuaskeleita), oikealle ja vasemmalla käännöksiä seuruussa. Toinen puolisko tunnista oli tolpan tai kepin kiertoa, tätä olen tehnyt avuilla paljonkin, mutta nyt ois pitänyt saada koira tarjoamaan itse pituusesteen kiertämistä ympäri. oli vähän vaikeaa ehkä. ja kun ei ollut edes sitä naksutinta, kun oli eka puoliskon aikana lainassa. Kokeilin lopuksi vielä omalla tekniikallani ja kierrettiin aika vauhdikkaasti niitä kahtakin tolppaa. Ja mun ajatukseen ei sopinut, että tolppa pitää kiertoo mahd tiukasti, koska ei siivekettäkään maksikoiran kuulu kiertää siivekettä nuollen. ehkä mä en vaa tajunnut. varsinkaan kun olo oli tosi kuumeinen ja kipeä. Saatiin kyllä muutama tosi hyvä käy siihen tehtyä.

Sunnuntaina huomasin myös, että Jayllä on kaks etuhammasta tippunut päivän aikana, eli nyt jää leikittämiset vähemmälle sitten joksikin aikaa. Namipalkalla mennään. Piti illalla ottaa peruuttamista vielä kotona, ja homma sujui jo paremmin. ja tänä aamuna otettiin jo useampi askel taakse pienellä avulla. Jay vaan meina tarjota siinäkin ensin takaperin pyörähtämistä, tai jalkojen väliin pyörähtämistä, hassu koira. Mutta pääasia että sain sen taas tarjoilemaan asioita. Ehkä nyt sitten pari viikkoa leikitään asioiden tarjoamista ja kaivetaan vati ym esille, kun unohtunut taas niitä tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti