keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Agilityä Espoon malliin

Maanantaina oli ensin oman ryhmän kouluttaminen, ja kun ryhmästä nuoriso-osasto vietti syyslomaa jossain lämpimässä, tuotiin pari pikku mitteliä treenattavaksi mulle. Tosin toisen tyrkkäsin suosiolla jo yhdelle ryhmäläiselle, kun piti vähän säästellä illan Niinu treeneihin. Sulo oli varsin pätevänä ja oli kiva päästä juoksemaan osaavan koiran kanssa. Ensin tietty testasin treenin sopivuuden Sannalla, joka pääsi melkein puoliväliin asti. Mietin tuossa juuri, että alan keksiä tosi kivoja treenejä ihan omasta päästä. Otan vaan sen teeman mitä haluan (nyt oli ansaesteet) ja alan rakentamaan, ja kappas niistähän tulee tosi kivoja. no mutta eipäs nyt aleta itseä kehua liikaa.

Ojangosta sitten Espooseen, koirat lenkille ja Jayn kanssa Niinun treeneihin. Ajattelin että Jay ois voinut vaikka olla viikonlopun jäljiltä väsynyt, mutta eipä mitään, päinvastoin, oli intopiukeena, menossa koko aika radalle, ja kun oltiin vasta kolmantena tiesi se vähän odotusta. Otin pientä tokon tynkää siinä odotellessa kun oli hyvät häiriöt (toinen koira treenaa agia äänekkäästi). Kaukojen vaihtoja, paikkamakuu, seuruun käännöksiä. Sitten se agitreeni. Huhhuh, kun on taitava koira. Mentiin sitten vahingossa 20 esteen pätkä, tosin osissa, kokonaan ja jäi vielä aikaa yli. Alussa oli poikittaisuunnasta saapuminen jaakotukseen, jonka Jay meinasi lukea ensin leikkaukseksi, mutta pieni ryhtiliike omaan asentoon, niin homma alkoi pelittää. Siitä kaarrejuoksua ja lähetys poispäinkäännöksellä pimeään putkeen, tästä muuri-hyppy, jonka jälkeen takaaleikkaus ja irrotus putkeen, takas edelliseen putkeen ja leieröitiin muuri. wau. Jay kiihdyttää ihan superisti kun kerron vaan esteen mihin mennään ja sitten voinkin itse tehdä mitä huvittaa, lukitsee hyvin ja kiihdyttää. Kasaa hypyille tosi hyvin. Tästä jatkettiin muurille valssi alun kaarretta takaspäin valssi ja lähetys hyppyyn ja siitä sitten puomin alla olleisiin putkiin (kaksi vierekkäin uuna) ekana vasen puoli siitä lähetyskolon yli vasemmalle puolen, ulostulo puomin ylösmenon takana. Tästä sitten hyppy ja pituudelle jaakotus, joka toimi. Yhtään ei yrittänyt rynniä, vaan meni yli niinkuin pitää ja sitten kääntyi ja tästä vielä hyppy ja edellisputki uusiksi. Aivan mahtava eläin. Kyllä jaksoi kotimatkan hymyillä. Vauhti kasvaa koko ajan. Niin ja aamulla metskunnostoja olkkarissa.

Tiistaina sitten oli lyhyempi työpäivä, niin lähdettiin heti päivällä jo Ojankoon. Tokot. Metskunostoja hallissa, vauhtinoutoa. paranee. Puukapulalla myös, ei meinaa haluta luopua kun on niin kiva. Hyppynoutoa molemmilla, metsku ahdistaa siinäkin ja tippui, puulla super. Seuruun käännöksiä, alkoi keulimaan. Vähän piti namitella niin alkoi toimia. Kaukojen ekoja vaihtoja matkalla. Lt. Ruutuun meno oli kiva, ilman nauhoja nyt. Loppuun vielä paikallaolo hupsin kanssa. tein alona. vähän meinasi pää kääntyä pari kertaa, huomautin. asento hyvä.

Sitten rakensin agipätkän sannalle. Ellun pätkän aloitus, sitten muuten teemana vastakäännöksiä, takaakiertoa. Tein Jayn kanssa osan rataa myös ja oli taas aika super. Sannakin totesi että menee tosi hyvin ja kiihdyttää esteille kun olen kertonut ne. Tulee vielä taitava agikoira Jaystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti