tiistai 1. lokakuuta 2013

Niinun treenit jatkui, hallikausi alkoi

Loppuviikko oli koirilla suht loikoiluvoittoista. Pientä lenkkeilyä vain, ei kummempia treenejä. Olin viikonlopun ekoissa hallikisoissa ensin töissä koko päivän ja sitten su kisaamassa Ikwilin kanssa. Toki lyhyitä treenejä ehti ottaa. Ostin kisoista Jaylle d&c kojusta vinkuvan narupallon, ja J tykkäsi siitä ihan hulluna. Käytiin kisojen jälkeen tokokentällä testailemassa, ja oli ihan mahdoton. Seuruussa puski kuin mikäkin, ja ruutuunmenovauhti oli jotain ihan uskomatonta. Juoksi ihan täysiä, toki myös viikonlopun treenaamattomuus vaikutti asiaan. Jokatapauksessa hyvä huomata mitä treenaamattomuus vaikuttaa Jayhin, virtaa tulee lisää parissakin päivässä. Toki tämän on huomannut kotona myös kalustus ja matot. Jay on vähän jäytänyt keittiönjakkaroita kun huono omistaja on ollut kiireinen. Matot on olleet rullalla kun Jay on vetänyt rundia ympäri kämppää.

Maanantaina alkoi sitten agilityn kouluttaminen taas itsellä hallissa, pidin kesän taukoa ja olipa kiva päästä taas kouluttamaan, ja kun melkein koko ryhmä suorastaan pyysi päästä takaisin mun koulutukseen, niin olihan se mairittelevaa. Täydensin ryhmää vielä Sansalla, niin pääsee siitäkin koulimaan huippuagilitaajan. Hyvältä näytti jo nyt, intoa piisaa vaikka muille jakaa.

koulutuksen jälkeen suoraan Espooseen. Päästiin Jayn kanssa Niinun "melkein kisaavien" ryhmään. Ja ilokseni huomasin, että siellähän oli monta tuttua jatkokurssilta, olipa kiva kun pääsee jatkamaan edes osin samalla porukalla. Tällä mennään sitten vuoden loppuun, ja katsotaan sitten missä mennään. Rata pätkää pienissä osissa. Kolme eri pätkää oli tehtävänä, ja Jayn kanssa ehdittiin tehdä kaikki, ja jopa niin että joka pätkä 2-3 eri ohjauksella. Jay oli nyt kyllä niin huippu, että yllätyin itsekin. Ajattelin että en viitsi edes kunnolla kolmatta pätkää tutustua kun ei sitä ehditä ajan puitteissa kumminkaan. Mutta kun eka pätkä meni samantien ihan perfect ja ja toistakaan ohjausta ei pitkään tarttenu hinkata, niin siinäpähän sitten miettimään että mites se mentiinkään. Eka pätkässä kolmen hypyn kautta putkeen, kolmoshypylle valssilla ja siitä sitten joko vastakäännös tai valssi tai vekki putkeen. Kaikki toimi. Vastakäännös käänsi kaikkein voimakkaimmin ja oli tuohon kohtaan vähän hätävarjelun liioittelua, ja vekki pienellä rytmityksellä oli tosi hyvä. Toka pätkässä aloitettiin samasta putkesta, siitä kulmassa lyhyt putki, alun kaks hyppyä. 180 takaisin pituus ja ed kolmoshyppy joko päällejuoksuna, japsilla, tai viskileikkauksella. Japsi vaati pari toistoa kun tumpelo ohjaaja oli vähän myöhässä, ja eipä tuota Jaylle ole koskaan opetettu. Hienosti kumminkin lukee ohjausta kun vaan ohjaa. Kolmospätkä sitten tuosta lyhyestä putkesta 3,2,1 hypyt ja pitkään kaari putkeen ja siitä seuraavaan eli vauhtia haettiin ja sitten poispäinkäännöksellä poikittainen hyppy, tai sitten putkien välissä persjättö ja kyykkäämällä kääntö. Poispäinkäännös toimi ihan superisti Jaylle ja pitääkin alkaa tuota takanakulkemista nyt treenaamaan enempi. Jäi kyllä taas niin huippufiilis treeneistä että. Ensi kerta tosin jää väliin kun menen viikoksi kuntoremonttiin ja sinne ei saa edes koiraa mukaan, niin voipi olla lentsun koulutusviikonlopussa aika virtaa täynnä oleva koira. huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti