tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hei me reenaataan taas mutta ei me kaaduta

Toko sm:stä tuli kyllä aikamoinen treeni-into boosti. Niin paljon ajatuksia ja mietteitä mitä ja miten nyt tästä jatkas. Haluanko koiran joka vaan tekee liikkeet mutta ei mitään muuta, vai haluanko koiran joka elää hetkessä mukana täysillä ja sitten saattaa jostain kohtaa vähän levahtaa. Jälkimmäinen kuulostaa mulle sopivammalta. Tykkäsin kisoissa kauheasti (tai no yleensä muutenkin) koirista jotka näytti hyvältä. Toki on kiva katsoa niitä täydellisiäkin koiria. mutta sitten oli taas muutamia tapauksia jotka ikäänkuin vain suorittivat liikkeet ja sitten ei mitään muuta. Vähän jäi sellainen väritön, ja mauton fiilis muutamasta. Ja Jayhän ei ole väritön ja mauton, vaan eläväinen ja liikkuvainen. Eli siitä sitten varmaan lähdetään työstämään eteenpäin. Sitä Oikeeta Asennettahan on painotettu koko ajan Jayn kanssa ja sitä pyrin taas vain lisäämään. Välillä meinasin mennä jo lankaan ja sortua virkamiestoimintaan, mutta onneksi agitreeneissä tajusin muuttaa palkkausta ja homma muuttui sillä sekunnilla ihan erinäköiseksi. Tuon palkkauksen nimi on PALLO. Jay rakastaa ylikaiken palloja. ja kun pallon kanssa leikkii, ja vaihtaa toiseen palkkaukseen, niin vire säilyy. Hiphei.

Eilen sitten ojankoon treenaamaan, ja oli sen verta viileä keli, että päätimme treenata ulkokentällä. Ja olipahan meillä kivaa. Siis ihan älyttömän kivaa. Päätin matkalla miettiessä että mitä teen (tai no katsoin koulutusmuistiinpanoista vinkkejä läksyistä), että treenaan niitä lyhyitä juttuja ja asennetta. Mistään ei nillitetä, eikä hinkata. Aloitin seuruulla. Pari pallon heittoa pohjalle ja vire oli siinä. Jay alkoi puskea jalkaa ja edistää jonkin verran. Liikkeelle lähtöja ja pysähdyksiä. Juoksua vähän, tämä oli todella hyvää, ei pompi, pitää paikan, painaa jalkaan. Vasemmalle käännös on huono kun painaa niin paljon, mutta ei me kaaduta siihen :) vaikka vähän kompuroidaan. Sitten merkkiä. Kävin näyttämässä ja annoin juosta ohi. eipähän ennakoi tippaakaan, mutta edelleen menee sieltä oikeelta ohi, joku sanoi että parempi vaan jos menee oikeelta. kaks merkkiä, toka oli melkeen sellanen että vois kisoihin viedä. Sitten ohjatun molemmat suunnat kerran narulelulle. tonne oli perfect ja sinne oli huonompi kun kävi ihmettelemässä kangaspaloja jotka tulee hiekasta läpi ennenkuin löysi lelun. mutta innokkaana. sitten tauko pieni. käy siihen. kävin sillä aikaa hakemassa kiertotolpan, kun joku oli kantanut sen pk kentälle. Pari kiertoa ja pallo lentää taakse, tuli täysiä. kierrot n. 10 metristä. pari mah, ei oo ihan perfect vielä kentällä, pallo piilossa tekee kohtuullisesti. kokeilin lopuksi vielä huvikseen luoksarin stoppia käsimerkillä. Mullahan on ollut suullinen, mutta pitäähän ne molemmat osata. Ekalla vähän valu ku heitin pallon hitaasti, tokalla liinat kiinni. ihan super. ei enempää. eli kaikkea tein sen kaksi toistoa ja tauot. lopuksi vielä paikallaolot, nekin kahdesti. kokeilin etupalkkaa, palloa. ja ei voi sanoa kuin WAU. oli kuin patsas, olin piilossa ja kävin välillä kehumassa, vapautus palloon. Sitten istuminen, sama juttu ihan perfect, joku 30-45s. sitten sanna halus vielä saran kanssa, niin otettiin uusiksi, istuminen edelleen ihan perfect ei liikuta jalkoja, tuijottaa palloa. Makuussa kun kehuin piilosta niin käänti lonkalle kohti piiloa (piilo vinossa) eli oli vähän liian vaikee vielä sara häiriöllä. mutta ei me nillitetä. kaikki on vaan jeejee.

Sitten niitä kisamietteitä, mitä viikonlopun päälle tuumailin. Päätin että vuoden vaihteessa päätän mitä teen kisaamisen suhteen. Ei sen kummempaa. Silloin näkee hyvin missä mennään. :) Eli jokatapauksessa meitä kutsuu Pori ja toko sm ensi vuonna, jos vaan terveenä ollaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti