sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Heippa ALO

Jayn kanssa mentiin sitten seuran omiin kisoihin Vuokkosille, kun sbcakin mestiksissä tuli se hyppyfiba. No nyt ei tullut hyppy mokia eikä paljon muutakaan. Vaikka olin edellisiltana vielä vähän kiikun kaakun viitsinkö mennä kun jäävät meni vähän niin ja näin viime päivinä. Eihän meidän liikkeet valmiita ole, mutta eipä tuon ikäisellä pentukoiralla tarviikaan olla. EVL:ssä sitten saavat olla valmiina. Aamulla käytin Jayn kotona lenkillä, ja tein pientä kivaa keppipalkalla. Treenattiin mm paimennuksen suuntia :) eli lähinnä oli ajatuksena että on hyvä fiilis, enkä välitä mistään. Sitten mahd lähellä vasta kotoa kohti Ojankoa.

Liikkurina oli Sanna, joten ei kyllä kovin helpot olosuhteet Jaylle. Tuomarina Kaisa Lähdesmäki, joka alkupuheessaan sanoi ottaneensa kympinkin mukaan, jos jollekin sitä voisi vilauttaa. Ei mikään läpihuuto tuomari kyllä, mutta kiva ja sääntökirjan mukainen, arvostan kyllä. Muutenkin keskusteltiin taas odotellessa kavereiden kanssa, kun on tuomareita ja sit taas Tuomareita. ja mä kyl henkkoht mieluummin meen tuomarille jolta saa oikean arvion eikä ostettua tulosta suoritetuista liikkeistä.

Liikkeet:
Luoksepäästävyys: 9. Hyppäsi vasten lääppivää tuomaria, joka oli ihan liian ihana Jayn mielestä. Kesti jonkin aikaa vielä, mutta kun alkoi lirkutella ja jutella niin ei kestänyt takapuoli maassa.

Paikkamakuu: 9. Maahan ehkä vähän viiveellä. Makasi hyvin, ei lonkittanu. oikee etutassu liikahti pari senttiä kerran, ja pää kääntyi pari kertaa. Ylös vasta tokalla käskyllä.

Yksilöt:
Hihnaseuruu: 8. Voi ällötys. Tämä oli vähän sellasta lenkkeilyä. Käännökset oli nyt hyvät, ja juoksu. Kävelin ehkä vähän hitaasti.

Liikkeestä maahan: 9. Parin metrin siirtymä. Seuruussa lähti edistämään ja puskemaan. Meni maahan kivasti, sivulle pomppas ilmaan ja meni vinoon. Tuomarin mielestä sais mennä nopeemmin maahan+lopun vinous.

Luoksetulo: 9. Vinosti kohti merkkiä nurkassa. Jay meinas jumittaa siihen merkkiin. Ihan koomassa tuijotti sitä, ja vähän siirtymässä herättelin. En ymmärtänyt merkin funktiota kun kävelytettiin vielä metri ohi, mutta käännyin niin että sain merkin jäämään oikealle puolelle. Jay odotti nätisti, vauhti tosi hyvä, juoksi vähän (alle 1m) ohi ja loikkas sivulle, tästä vähennys.

Liikkeestä seisominen: 9. Seuruussa taas meinas edistää. siirtymä merkiltä taaksepäin kaksi metriä seinään kiinni. Ei jumittanu enää merkkiä. Seisominen hyvä. pa hyvä. En tiedä mistä vähenti, oisko sit siitä seuruusta.

Vapaana seuraaminen: 8. Siirtymä reilu 10m nurkkaan. Kaavio alkoi taas pitkällä suoralla, ja Jay edisti ja puski, jouduin himmailemaan. Juoksussa meinasin kompastua Jayhin kun puski. Käännökset oli mun mielestä tosi hyvät nyt. Eka käännöksen jälkeen seuruu oli tosi hyvä ja parani koko ajan loppua kohden. Kaavio meni hypyn ohi. Ei vilkaissutkaan.

Hyppy: 9. 5 lautaa, ei lautoja maassa, ei ottanut liikkurista häiriötä. Hyvä nätti hyppy, lähetin  3m päästä. hyvä stoppi. Tuomarin mielestä stoppi sais olla parempi ja nopeempi, tästä vähennys.

Kokonaisvaikutus: 9. Hyvässä vaiheessa oleva koira, tosi iloista tekemistä ja yhteistyö sujuu tosi hyvin. Näkee että on nuori koira vielä.

Jay ei ottanut loppupeleissä Sannasta yhtään häiriötä, ainakaan sellaista joka olisi suoritusta haitannut. Liikkeiden alkaessa vilkaisi, että mitä se juttelee tossa.

Pisteet: 174 ALO1, sijoitus 1/20!. Aivan mahtavaa Jay!

VIDEO (yksilöt) + paikkamakuu

Ei enää koskaan hihnaseuruuta, eikä luoksepäästävyyttä. Kohti oikeita kisoja. Nyt sitten treenataan luoksetulon stoppi, nouto ja kaket valmiiks ja alkuvuodesta katsellaan AVOn koe.

Olipa mahtava Myytin päivä noissa kisoissa, kun Jayn äippä Nyyti tuli EVL:ssä hienolla ykkösellä toiseksi ja Sansa AVOssa myös toiseksi ykkösellä. Onnea Maija ja Senni!!!

ps. Palkinnoksi saatiin lelu, puruluita, nameja, hienot ruusukkeet, ja lahjakortti d&c myymälään, joilla otin Jaylle laatikollisen treeninameja, kun oli loppu. Olipas kivat palkinnot ja kivat kisat, kun ei itse tarvinnut olla töissä ollenkaan. Voisin olla useamminkin vain kisaajana, pääsee paljon helpommalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti