sunnuntai 3. marraskuuta 2013

kisauran korkkaus

Vihdoinkin koitti se päivä jota olin odottanut siitä asti kun Selman nivelrikko todettiin, eli vuoden -11 keväästä. Mulla on nyt terve kisakumppani (no tietty pitää vielä pelätä luustokuvauksia) Eli nyt pääsimme vihdoin Jayn kanssa korkkaamaan kisaamisen tokon osalta. Toki Selman kanssa voidaan silloin tällöin jopa treenatakin, mutta ei varsinaista kisatavoitetta enää ole (ehkä saatamme joskus vielä voi kokeeseen osallistua, jos saisi vaikka tuloksenkin).

Tiesin toki jo etukäteen, että Jay ei ihan vielä sbcakin mestaruudesta taistele, mutta kyllä mä uskoin että tulos sieltä saataisiin, ja jatkamaan sitten eteenpäin kohti seuraavaa luokkaa. No pieni kupru tuli uraan, kun jäi tämä tavoite pisteen päähän, pienten kämmien johdosta.

Luoksepäästävyys: 10. no eipä tässä ole mitään juttua, ei halunnu ees pussailla tuomaria, vaan istua nökötti kiltisti vieressä, tätä oltiin ehkä kahdesti treenattu aiemmin.

Paikkamakuu: 8. Hienosti sivulla, meni maahan nätisti, ja melkein suorassakin, ihan pieni bansku, jonka korjasi kylläkin sitten. Palkkasin aika rehvakkaasti liikkeen jälkeen. Vieressä ollut koira haukkui koko matkan riviin ja koko ajan siihen asti kunnes meni makuulle, ja sitten alkoi piippaus. Ei mikään helpoin paikkamakuu kaveri, mutta ei ollut ongelma Jaylle, ei edes vilkaissut.

yksilöt:
Hihnaseuruu: 7. Voi ällötys mikä liike. Ollaan 2-3 kertaa treenattu tätä ikinä, eka kerta tais olla joskus kuukausi sitten kisaharkassa. Hihna on Jaylle lähinnä lelu, joten sen heiluminen nenän edessä nostaa kierroksia jonnin verran. Seuruukaavio oli alokoirille aika inhottava, tai ainakin mun kohdalla. n. 3 askelta ja käännös oikea, Jay oli jossain kilsan päässä edessä. pitkä suora koko kentän pituussuunnan, juoksua suurin osa, käännös vasempaan noin 1,5m ennen seinää, itse vielä otan ne kaksi askelta käskyn jälkeen, että saan kerrottua sen käännöksen paremmin. Tässä kohtaa sitten Jay vähän erkani ja hihna pääsi kiristymään, josta pistemenetykset. sitten kohti hallin takaseinää ja tk 1m ennen seinää, eli vielä lähempänä edellistä. Alkoi itsellä jo usko loppua, että tuleeko edes sitä käskyä ja aloin ehkä jo hidastaa vauhtiakin. no tulihan se sitten ja liike seis heti perään. Nyt pitää ottaa lisää hihnaseuruuta, että ensi kerralla tulis ainaskin piste lisää.

Vapaana seuruu: 8,5. Tämä oli jo vähän enemmän Jayn omaa tasoa. Tosin lähti puskemaan heti lähdössä, ja painoi jalkaan. Sama kaavio takaspäin, joten ei pelkoa seinään kävelystä paitsi lopussa. Näytti osittain ihan kympiltä jo. Tk vähän jalkaan kiinni.

Liikkeestä maahan: 9,5. Meni takapää edellä maahan, eli kaukotekniikalla, tosi outoa, ei oo ennen tehny, tai en oo huomannu ainaskaa. Tästä puolikas pois.

Luoksetulo: 10. Kova vauhti, loikkasi sivulle, jouduin vähän väistämään. ei pistevähennystä. En tarkistellu istuuko tai onko suorassa, ja videolta katsottuna oli ihan täydellisesti. Jay kiittää luottamuksesta.

Liikkeestä seis: 9. Ennakoi lopun perusasennon, stoppi hyvä, paitsi vilkaisi liikkuria käskyllä, ja korjasi sitten oikeaa etujalkaa kun jäi seisomaan.

Hyppy: 0. Voi huokaus, liikkuri alkoi värkkäämään, että laitetaanko yksi lauta lisää vai ei. Sanoin että ihan sama, neljäkin riittää kun on nuori koira, oli sitten jo laittamassa viidettä ja jäi kyselemään vielä tuomarilta että laitetaanko, ja tuomari sanoi että ei tartte laittaa, ja sitten ei laittanut ja heitti sen laudan muiden lautojen sekaan siihen hypyn viereen. Oikein kolaus kävi. Jay jäi sitten jumiin tuohon lautakasaan, ja käskyllä meni tarkistamaan että mikä oli noin mielenkiintoista, että piti värkkäillä, ja tästä syystä meni sitten hypyn ohi. Kutsuin takaisin sivulle ja hyppäsi hyvin ja loppukin meni hyvin. Ois saanu pisteitä jos oisin käskeny suoraan sieltä uudelleen hyppäämään. Siihen kaatui sitten ykköstulos.

Kokonaisvaikutus: 10. Tuomari kehui kisapalkkaa, ja palkkautumista, olemme yhtä kehässä.

Pisteet: 159p alo2. voi harmitus, joutuu nyt menemään toisen kerran alo kokeeseen. Nyt treenataan sitten hyppyä lautahäiriöillä, ärsyttävillä liikkureilla. Enpä ois uskonu, mutta toisaalta, olen päässyt tekemään ITSE liikkurihäiriötä luvattoman vähän, kun olen itse kyllä muita liikkuroimassa koko ajan, mutta eipä kukaan ehdi minua liikkuroida sitten koskaan. Treenilistalle myös sitä hihnaseuruuta ja seuruuta muutenkin. Muuten tykkäsin ihan älyttömästi kokeesta, palkkautumisesta, draivista, fiiliksestä, ja ylipäänsä siitä että mulla on terve kisakoira. Nyt sitten vähän treeniä lisää ja uutta matoa koukkuun.

1 kommentti:

  1. Kyllähän me sua liikkuroidaan ;)

    Videoi olis kiva nähdä kun missasin aidon tilanteen. Hienot pisteet saitte muutoin! :)

    VastaaPoista