maanantai 18. marraskuuta 2013

Viikonlopun pohdinnat

Loppuviikosta ei paljoa tullut treenailtua, mutta jotain kuitenkin. Perjantaina hallille, läksin töistä jo tuntia aiemmin että ehtii vapaatreenailemaan varmasti. Hallilla oltiin kutakuinkin vartin yli neljä ja kaikki kentät jo varattuna, no eikun jonottamaan vitoselle. Nopea radan rakennus, oli hampaankolossa niinun treeneistä jäänyt pätkä jota halusin ottaa ja siihen perään vielä ajatus pakkovalssista A ansalla, joka osoittautui itsessään aika helpoksi. Ensin Jayn kanssa pätkä, irtoaminen takaaleikkaukse, leieröinti, kaikki meni edelleen aivan mahtavasti. yhdistelmä hyppy aan alla oleva putki (16-17), ja vieressä houkutteleva suora putki osoittautui aika haasteeksi. Jay nimittäin yritti väkisin sinne aalle vaikka mun läpi. Sain tehdä aika kovasti töitä sen eteen että sain käännettyä putkeen. Sannan blogissa mun tekemä piirros. Siinäpä treeniryhmäläisille ensi viikolle haastetta. hah. Sitten Sannan vuoro, ja otin kerran vielä Jayn kanssa lopuksi. A alkaa olla aika pelottava Jayn kanssa, pitäs nyt keksiä jotain siihen, kun en oikein uskalla koko estettä treenata muiden joukossa, kun tulee niin kovaa vauhtia sen yli, että pian lentää katosta läpi. Puomilla ja keinulla on järki päässä, mut aalla ei mitään tolkkua. Pitänee päästä tekee loivennetulla jossain.

Lauantaina aamulla ennen agikisoihin lähtöä kotipihassa Jayn kanssa kivaa hömppätreeniä. Teki ihan tohkeissaan, vaikka oli lenkki jo alla. Tunnari, seuruu, jäävät, kaukoja, lt. Kisoissa olin lainakoira Ikwilin kanssa, samaa settiä kun viimeksi eli hypäriltä nolla ja agiradoilta hyllyt. Ikillä oli kyllä kivaa ja rallatteli varsinkin keskimmäisen radan ihan urakalla, vikalla pääsin alle puoleen väliin ennenkuin läksin pois aan kontatkin uusimisen jälkeen. Tämän jälkeen ulkokentälle testailemaan uutta lainakoira Jep:iä, ja eiköhän sitä kohta mennä jo kisaamaan, johan me kerran treenattiin. Oikein mukava otus, ja kiva päästä maksi3:iin taas pitkästä aikaa starttailemaan, tosin onneksi ei vielä lauantaina oltu, sen verran oli hurjan näköistä menoa radalla, kun oli tuomari päättänyt ottaa oksat pois hiukan vaarallisilla linjoilla. okseri lenteli n. 10 kertaa pahasti, pituus samoin, ja pussi rengas yhdistelmä oli vielä hurjemman näköistä. Tottahan ohjaajan pitäisi osata nuo ohjata, mutta eipä tuntunut olevan hallussa, kun hypärillä tuli vain 3 nollaa, joista yksi sellainen kunnon nopea suoritus. Joko annoit koiran valua pitkäksi nuo em esteet tai sitten rysäytit kunnolla. Muutama koira osasi kääntyä tosi hyvin okserin ja pituuden (olivat molemmat 180 käännöksiä ja melkein peräkkäin vielä, vain yksi este välissä). Toka rata makseilla oli sama kun mitä itse pääsin ikin kanssa vikan tekemään. Siinä kolmoshyppy oli poikittain kakkosen jälkeen ja tosi lähellä. Yksi maksi rysäytti suoraan ohjaajan jalkojen välistä pää edellä siivekkeen päätyyn. huoh. Rima tippui noin puolelta koirista tuossa kohtaa. Muuten rata oli ihan tehtävissä.

Sunnuntaina sitten taas kisoihin, mutta vain katsomaan. Ulkokentillä oli talkoiden jäljiltä aika tyhjää, ja nyt pääsee sitten tokoilemaan kunnon areenalle ojankoon, kivaa. Kisoissakin oli vain yksi kenttä käytössä joten sain Jayn kanssa tehtyä aivan mahtavat kisatreenit häiriössä. Jay ei näe eikä kuule muita. loistavaa. seuruussa mietin nyt että pitäsköhän ottaa kuitenkin oikeen kautta, kun se ois jo valmiimpi ja en näköjään vaan osaa kääntyä itse kunnolla vasemmalle. No ehkä mä kumminkin treenaan ne molemmat kuntoon. Lt oli ihan superkiva nyt. Ois ollu lämppäesteetkin kokonaisen treenikentän alueella, mutta en sitten mennyt ollenkaan.

Tietty tokon pm kisoja kytättiin netistä koko viikonloppu samalla, ja aivan mahtavasti meni Suomella taas. Onnea Jessica, Oili, Tarja ja muut! aivan mahtava suoritus taas. Oililtä ja Zipulta erityisen upea ja mieleenpainuva suoritus. Ehkä mekin sitten joskus Jayn kanssa ;)

Hassua Sanna kysyi viikonloppuna, että jos nyt olisi tarjolla paikka maajoukkueeseen kumpaan vaan lajiin niin kumpaan menisin, ja en kyl itseasiassa tiedä, vaikka vastasin heti että agilityn, mutta hetken mietittyä, tokomaajoukkueen henki ja meininkin näyttää niin kivalta ja mukavalta, että jo sen takia mieluummin ehkä kuitenkin sinne. hah. siinä se pohdinta osuus. Eli kumpi olikaan se meidän ykköslaji? en tiedä vieläkään, mutta vähän kallistuu toiseen suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti