torstai 21. marraskuuta 2013

Tehiksen häiriötreenit

Sanna ja Kati oli järkkäyhärkkäys vuorossa, ja Ojankoon taas hyvissä ajoin, kun kävin ensin ulkokentällä ottamassa vähän jämäesteillä agilityä Jepin kanssa, ja sinne olikin ilmestynyt joku koirapuisto. Kauhea määrä pentuja juoksi pitkin aidattua kenttää ja p---a haisi kun kentälle kävelin. Voisihan sitä kasvattejaan tavata jossain muuallakin kuin koirakentällä, varsinkaan jos kaikki ei ole ko seuran jäseniä tai kentällä ei meinata edes treenata. No mutta se on tämän kasvattajan häpeä. Saatiin hyvä häiriötreeni agilitykentällekin, ja hienosti malttoi Jep keskittyä.

Pidettiin alkuun tehisporukalla pieni palaveri ja jäi lämppäykset vähiin, onneksi olin ennakoinut ja käyny jo kotona 4kilsan lenkillä. Vaan eipä Jaytä jarrutellut, vaan oli ihan ylikierroksilla tunnin autossa odottelun jälkeen, ei pysynyt 4 jalkaa maassa sekuntiakaan, ja kun yritin vähän saada kuulolle, teki yllättävän loikan (taas) ja suoraan silmäkulmaan, nyt sitten kävellään silmä mustana muutama päivä. Kylläpä sumeni silmissä, meinasi taju lähteä, ja ilmeisesti Jaykin tämän tajusi kun rauhoittui heti.

Sitten tehikseen. Jay oli neljäntenä vuorossa. Noutoteemainen häiriötreeni alkuun. Hyppynouto, niin että oli häiriöleluja, luita ym hypyn takana, hieman yllättäen tämä ei ollut Jaylle mikään ongelma, teki tosi upean hyppynoudon, tosin ekalla varasti kapulalle. Sitten tasamaanouto, häiriöihmisillä. Eipä ollut ongelma tämäkään, vaan tuo varastaminen ja ennakointi. Piti ottaa vähän tiukemmalla käskyllä ja muistutella pysymisestä. Sitten ruutuhäiriötä, ihmiset ruudun takana ja ympärillä. Jay jäi etureunalle, mutta on kyllä alkanut ennakoida muutenkin vähän stoppia, en jaksanut nyt alkaa suorapalkalla ottamaan korjaussarjaa, kun aika kortilla. Tämän jälkeen Ripan kera luoksetuloa, kaksi koiraa vierekkäin. Ripa kun jätetään maahan ja Jay teki alo luoksarin, niin oli mennyt J maahan kun Ripakin kerran vieressä oli. Sekoitti kai sitten paikallamakuuseen tai jotain. Ei ottanut tippaakaan häiriötä kahdesta liikkurista tai Hannen käskyistä. Korjauksella pysyi istumassa. Vielä loppuun häiriöpaikkamakuu. Ois voinu kyl jättää tekemättäkin. Tyhmää mennä nyt tässä vaiheessa ottamaan, ja jos oisin häiriön määrän tiennyt niin oisin jättänyt väliin. Jaylle oli liikaa kun heiteltiin cuz palloja tai muita palloja. Ei pysynyt. Nyt on sitten kahdesti elämänsä aikana lähtenyt paikkamakuusta. Mutta tuon otan treenilistalle. Kävin palauttelemassa ja makasi loppuajan korvat luimussa kun ei saanut mennä pallolle. Kohtuuton häiriö. Korjaussarjalla pysyi hyvin ja tein vielä itse odotusalueella yksin yhden ja oli ihan oma itsensä. Toivottavasti ei mennyt rikki. Niinkuin rikki näytti menneen liikkestä stop, meni sitten maahan, kun lämppäillessä otin (silloin kun riekkui ja loikkasi silmille), illalla kotona oli kunnossa, ja aamulla myös. Se on mennyt näytöstreenien yhteydessä nyt vähän hajalle, ja tullut epävarmuutta, kun siellä on kauhea sählinki ja häsläys päällä. Kamala miten negatiivisia ajatuksia, hus pois. Nämä siis hyviä treenimahdollisuuksia ja pitää vaan treenata kuntoon, noin nyt oli parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti