maanantai 19. toukokuuta 2014

Elina kouluttamassa Ojangossa

Ellu tuli kouluttamaan Hskh:lle viikonlopuksi, ja olin onnekas ja sain paikan kahdelle päivälle. Tai koulutus oli alunperin kaikille kahdelle päivälle, mutta kun osallistujalista tuli oli mun nimi kahdella päivällä ja muiden vain yhdellä. No kiitos tästä mä otan kyllä paikan vastaan jos tarjotaan.

Sama rata molempina päivinä, paitsi mulle tokalle päivälle samalle pohjalle uudet kuviot. Olipa muuten haastava miettiä kun oli edellispäivänä tehnyt jo yhden radan ja vielä su jatkanut kun vähän jäi kesken, ja sitten miettiä mites se uusi rata menikään, kun numerot oli kuitenkin sille vanhalle pohjalle. No hyvin selvisin, ja hyvin selvisi myös Jay. video viikonlopun kootuista pätkistä. Mulle haastavinta oli nyt olla ajoissa, ja katsoa tarpeeksi sitä koiraa. Muilla tuntui paljon olevan haastetta tuon tuplasylkkärin ja sitä edeltävän 8 esteen takaakierron kääntö. Videolta kun katsoin niin Jay kääntyy nuo kohdat aikas hyvin. Linjoja ohjailtiin paljon, ja niihin puututtiin ja pohdittiin. Paljon puhuttiin Elinan kanssa nuoren koiran "virheistä" ja mitä saa sallia vielä kun ei voi osata kun ei ole koiralla kokemusta tarpeeksi. Sanna kirjoitti hyviä muistiinpanoja ylös puheista. ja onneksi on Elinan puheet itsellä videolla tallessa, voi kertailla. A on nyt kovasti työn alla, kun pitäisi saada juoksukontaktit toimimaan, vielä ei ole mitään rytmiä koko esteellä, osaa kyllä pysähtyä jos sen pyydän, mutta jos itse vain juoksen niin Jay tulee kyllä korkeelta ja kovaa. Kepit on radalla nyt ihan hukassa, ja ei kovin montaa hetkeä siihen uhrattu, pari hyvää vinkkiä tuli taas lisää, ja illalla jo niitä kokeiltiin kotipihassa, ja toimii hyvin. Pitää vielä saada radalle mukaan. ylipäänsä kepeille pitää saada nyt paljon onnistuneita suorituksia. Vitsi mä tykkään Elinan tavasta kouluttaa koirakohtaisesti ja analyyttisesti. Kaikki tehdään pilkulleen niinkuin kullekin koiralle on sopivaa. Varsinkin kun on tutumpi koira niin osaa sanoa jo tosi hyvin, että nyt kyllä et tehnyt niinkuin pitäis, että koira kyllä osaa mennä noin tai näin ja tulee ohjaukseen jne. Ja hitto että mä oon todella tyytyväinen miten taitava ja oppivainen koira mulla on. Tuota videota kun katsoo niin kylmät väreet menee vaan kun tuntuu niin hyvälle Jayn meno.

Viikonloppuna oli myös ekat helteet, ja punaniska muistuttaa siitä, Jay ei helteestä välittänyt mitään. Tehtiin silloin kun piti tehdä ja huilattiin sit kun oli sen aika. Täysillä koko aika. Kävin vielä su iltapäivästä pienellä sm joukkueporukalla treenimässä prismalla, ennen omaa kouluttamista (huh mitä hulinaa), ja tein Jayn kanssa kehätreeninä, avovoi yhdistelmää, seuruu, luoksari, hyppynouto, kaukot. Palkka ekasta noususta kaukoissa. Hyppynouto oli ihan superhieno. Seuruu oli hiukan ehkä rennon oloinen, ois voinu olla vähän täpäkämpi, mutta ehkä nurtsi, ja rankka viikonloppu kumminkin sen verran verotti sitä parasta terää. Luoksarin stoppi oli ihan ok, Charlotte sanoi että ihan huippu kun sivusta katsoi.

Tänään sitten tuomaroimaan möllitokoon, virallisen tuomarin valvovien silmien alle, siitä se tuomari ura lähtee taas uuteen nousuun.... niin ja just kun vannoin että tämän vuoden liikkuroinnit on ohi niin tuli kutsu piirimestiksiin Heinolaan liikkuroimaan, ja mähän en osaa sanoa sitä eitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti