tiistai 13. toukokuuta 2014

Jay 17kk, Tiian treeneissä

Niinu lähti kisareissulle Italiaan. Tsemppiä WAO:n! Tuuraajana Tiia. Ihan mielettömän kiva rataprofiili oli suunniteltu. Sellasta pitkää kaarevaa paahtamista, sopii meille.

Selostus lähinnä omaa muistia varten taas, en laita piirroksia jakoon. Alku lähti ihan ulko-oven edestä kirjaimellisesti kynnysmatolta. Piti ottaa vähän etäisyyttä kakkosella että hyppäs vähän muhun päin jotta sivuttain oleva kolmonen oli helpompi poimia pienellä tyrkkäsyllä. Siitä sitten vaan nelonen vitoselle valssilla ja putkeen puomin ali, takaaleikkaus 7 ja 8-9 väliin valssaamaan ettei mene selän taa putkeen, siitä aalle ja 180 takaisin hyppy ja lähetys putken pimeään päähän. Putken toisesta päästä ohijuoksulla poimittiin mukaan ja 13, 14 valssi ja puomille. sivuirtoomista kun oli putki siin alla ja piti päästä sitten valssaamaan 15 taa ja jotta sai 16 linjattua oikein kepeille 17. 15-16 linja osoitti suoraan about 4 väliin, ja oli tosi hankala. Jaylle tuo avokulma on vielä tosi vaikee, pitää muistaa ottaa treenimään. Otetiin muutama palkalla, ja jätettiin sitten kepit hautumaan. 18-19, ja persjättö 20. Kokeilin ensin vippauksella, kun oli just sitä tehty, ja meni ihan ok, tosin vähän hidasti ehkä. Persjättö niisto toimi paljon paremmin. Sitten piti ottaa putkijarru, jotta koira ei menisi putken päästä 1m päässä olevalle aalle tai edessä olevaan putkeen joka oli puomin alla. Tosi ahdas paikka tossa. Siitä tosiaan putken taa hypylle saksalainen, päällejuoksu-persjättö. päällejuoksu ja maaliin. hiphei. 26 estettä mentiin, eli koko rata. Ja mikä fiilis jäi. Tuo putkijarru kohta oli sellai mikä meni ihan kuin oppikirjassa, ja radan alku 1-16 oli myös ihan mahtava. Aivan mahtava agilitykoira Jaystä kuoriutumassa.

Viikonloppuna tuli pariin otteeseen treenattua keppejä, kotona kuudella eri puolilta, hetsaamalla jne, toimii ihan mahtavasti, onnistuminen jotain 90%. Ojangossa ennen kouluttamista muutamat kepit. Aivan mahtavasti hakee jostain 8m päästä ja taipuu väliin. Avokulmaan taipuminen on vähän satunnaista vielä, tosi paljon tarttee tukea. Lisäksi jos rytmi on päässyt menemään, on vaikea löytää uudelleen. Melkein pieni timeout ja sitten uusiksi niin menee hyvin.

Jay täytti eilen 17kk, kuukausi siis enää kisaikään. Mulla on kohta agilitykoira jonka kanssa saisi kisatakin. Aika näyttää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti