keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Jay 6kk

Aika menee kuin siivillä, Jay on tänään jo puolivuotias, siis enää vuosi agilityn kisaikään ja 4kk tokon kisaikään. No onneksi ei ole mitään kiirettä, mennään nyt sillä vauhdilla millä koira oppii. Onneksi tuo oppimis/omaksumisvauhti on ollut aika huiman kova. Katsotaan sitten syssymmällä riittääkö se kisailmoon asti.

Eilen käytiin sitten kasvattaja Jessican ja Anna-Leenan kera Prisman nurtsilla treenailemassa. Mummo Myy näytti vähän tokon mallia, ja pienet perästä. Neo on varsin pätevä tokokoiran alku. Tosi upeaa työtä on tehty. Tykkäsin erityisesti sähäkkyydestä ja iloisuudesta. Jayn kanssa tein kaksi settiä, toisen odotellessa muita. Otin metskun nostoja lelupalkalla. Menee hyvin kapulalle, nostaa kivasti. Pitoa pitäisi nyt alkaa tehdä sitten taas. Ruutuun menoa, kävin viemässä pallon, täysi matka ja ruutuun, tosi hyvä, suora, kiva vauhti (ei mene ihan päättömästi mutta silti kovaa), sitten stopilla, pallo perästä, heitin vahingossa ihan muualle kuin ruutuun, onneksi ei ollut yleistöä, mutta stoppi silti hyvä. Sitten puun kiertoja, otin etäisyyttä jonku kymmenisen metriä ja lähti aika kivasti, vähän kovempaakin sais mennä. pitää vielä vahvistella. Kokeilin sitten siitä huvikseen luoksetulon stoppia suullisella ja WAU, oli ihan mahtava. En uskaltanut toista tehdä, superpalkka tästä. Toka setti sitten myöhemmin, kun muut oli jo tehnyt, eli pitkä odotus. Merkkiä, kierti oikeen kautta, outoa, koska aiemmin tehnyt aina vasemmalta. voisko aiemmin tehdyt puun kierrot oikealta vaikuttaa. No eipä tuossa mitään, saa se mennä oikean kautta merkille. Stoppi taas tosi hyvä ja aika hyvin merkillä suorassa. Tosi kiva. Sitten mietittiin maahanmenoa, jää yleensä takapää ylös tai tulee hitaasti. Kokeiltiin niin että en itse kumartele perään ja ole lähellä. Hetsauksella, ja lelu piiloon, parani vähän taas. On se nyt jo usein aika hyvä mutta pitäs olla aina hyvä. Tämä on kyllä vakitreenilistalla, ja paranee koko ajan. On se vaan kumma kun onnistuin sen "pilaamaan". Sitten Jessica halus vielä tsekin seuruuseen. Asenne hyvä, paikka hyvä, lähdöt tahmeat, eli pitää itse vähän kiinnittää omaan liikkeeseen myös huomiota liikkeelle lähdössä, lähden vähän varovasti ja se hidastaa koiraakin. Tiputtaa välillä myös kontaktin lähdössä ekalla askeleella. Mietin tänä ja tuumasin, että jos nyt vähän aika palkkais pelkkiä lähtöjä ja saisi niihin heti sitä asennetta joka tulee kolmannella askeleella nyt.

Lopuksi vielä kivat lenkit viikin arboretumilla Tulen ja Neon kera. Kaikki pojat kävi sitten tutustumassa ojan pohjiin, ja haju sen mukainen kotiin mennessä. Pesulle pääsi. Mutta olipa pojilla kivaa juoksennellessa ja leikkiessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti