maanantai 3. kesäkuuta 2013

vapaata, uimista ja agilityä

Perjantai vietettiin treenivapaata, ja kun vielä voitin töistä perjantaipullonkin niin mikäs siinä kotiterassilla nauttia helteestä koirien kera. Iltalenkit vasta viileämmässä. Lauantaina mentiin sitten tekemään aamupäivästä heurekan nurtsille treenit. Jay teki ensin merkkiä, sanna näytti, heitin lelun perään, todella upea. pari toistoa ja vielä parempi. Tästä tulee tosi hyvä. Metsku, en oo tehny sitten ihan pikkupentuajan, ku alko hampaat vaihtua, ja oli tosi nihkeetä, eka asia mikä on vähän ees vaikeeta Jaylle. Pentuna kyllä nousi metskun siinä missä sorvatunkin. Oisko helle ja lämmin kapula ollu inhoja. Tätä pitää nyt miettiä ja treeniä. sit tauko, muut koirat teki välissä, paitsi Jay pääsi tekee saran kanssa paikallaolot varjoon. Teki täyden ajan. Tein myöhemmin vielä käy siihen treenit, ja sanna pyöri hupsin kaa siinä ympärillä seuruuta treenaillen, Jay kesti kaiken ei noussut  mistään häiriöstä. Huippua. Toka setti Jay teki ruutuun menon evl tyyliin. oli ihan ok. vähän meinaa tötsät kadota nurmen sekaan. varmuutta pitää saada. Sitten ohjatun suuntia lelulle. Lempparipallo (vihreä) nurmelle oli varjoon mentäessä vähän hukassa, mutta löytyi hyvin. Tosi hyvin lähtee tonne, sinne huonompi.

Siitä lähdettiin sitten Tuusulan suuntaan ja Firalle uittaa koiria, eka kertaa käytiin ja oli tosi kiva paikka, varmasti mennään uudestaan. Jay vähän aikaa mietti kun hups ui ja haki kapulaa. Jay nappas aina kapulan hupsilta ja toi mulle ja sitten kun heitti ni jäi oottaa et hups taas tuo takas. Muutaman kerran jälkeen oli jo itsekin pakko päästä uimaan, ja sinne meni Jay, tosi hienosti ui, ja pitkää pätkää teki. Iltasella vielä kotipihassa hyvä käy siihen treenit, kun naapuruston kakarat päätti tulla häiriköimään roikkumalla aidan yli ja härkkivät koiria. Vähän piti Jaynkin jo haukkua, kun oli niin ärsyttäviä. Sitten kun olivat menneet useamman kerran ohi ei ja tajusin laittaa käy siihen ni oli tosi hiljaa ja nätisti, ei välittäny. eli kun ei ollut mitää käskyä, ja toiset änkeää pihaan, niin oli vähän epävarma et mitä tapahtuu ja piti sitten haukkumalla purkaa, toki tietty hups vähän yllytti myös, sitä kun nuo ovat kiusanneet jo pari vuotta. Tosi inhottavaa että vanhemmat ei osaa lapsilleen sanoa, että vieraiden ihmisten pihoille ei mennä eikä varsinkaan jos siellä on koira aidan sisällä vapaana.

Sunnuntaina sitten ojankoon, olin buukannut myyteille Satu Hillin kouluttamaan agia. Paikalla olikin 6 myyttiä, kun tuli pari peruutusta viime hetkellä. onneksi sain paikkaajat helpolla. Jayn sisko Vuokko oli ajellut Turusta asti ja oli tosi kiva taas nähdä. Kiva oli tavata myös muita Myytin omistajia koirineen. Tehtiin koiran omaa itsenäistä estesuoritusta ja irtoamista. Tosi hyviä juttuja pennun kanssa treenaamiseen. Sitten irtoamisen jälkeen kääntymistä takaisin. Tehtiin myös loppuun vielä vähän pakkovalssia putken jälkeen. Tosi kivat treenit oli helteestä huolimatta.

Koirat pääsi sitten taas uimaan, tällä kertaa Jakiksen monttuun, taas uusi paikka, kun ei ole nuo schapet uimamaistereita niin on nämä uimapaikat jäänyt vähälle huomiolle, mutta nytten kun tuo saukko (hups) ja Jay, niin kiva käyttää uimassa, Sarakin intoutui kerran hakemaan kepin metrin päästä vedestä, muuten tyytyi kahlaamaan ja makamaan vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti