keskiviikko 29. toukokuuta 2013

tokokurssin päätös

Eilen sitten vika kerta Caritan pentutokokurssia. Aloiteltiin luoksepäästävyyden harjoiteksella ja kehäänmenoilla. Eli nakkirinkiä ensin kaikille, ja sitten yksitellen kehään menoja, niin että antaa tuomarin tehdä juoksutarkin. Eipä ollu Jayllä muuta ongelmaa tässä, kun että piti antaa lupa mennä ihmisiltä nakki hakemaan kun tapitti toinen kiltisti vieressä ja tuumaili että tämä on selvästi joku häiriötreeni jossa ei saa mennä lankaan. Taitava pieni eläin. Jay oli muuten koko tunnin ajan ihan kauhean täpinöissään. Alkaako leikkiminen kentällä ja aktiivitreenit tehdä tehtävänsä ja Jaykin tajuaa että tämä on se paikka jossa on erityisen kivaa. koko aika ois halunnut jotain tarjota tai tehdä. tai leikkiä. Harjoiteltiin sitten vähän käy siihen käskyä.

Tokana otettiin kaukoja, tässä tuli muistutusta kriteeristä. Pitää olla tarkka ettei kumpikaan takajalka liikahda vaihdoissa. Jay oli kyllä niin korkeassa vireessä, että kaukojen vaihdot oli aika sähäkkiä, ei tahtonut onnistua hyvin. kotona sitten hinkataan tekniikkaa lisää. Tosi hyvät ne on jo nyt. Otin eka kerran ulkona niin, että itse seison jo puolen metrin päässä, niin oli häiriössä vähän turhan vaikea, ja tuli vähän loikittua.

Sitten vuorossa taisi olla hyppy ja hyppynouto. Eipä ole taidettua tuolla oikealla hypyllä kokeillakaan vielä. Ihan super oli. Ja hyppynouto oli sikahyvä. mä tykkäsin, vaikka sanna oli viereiseltä kentältä vakoillu ja nillitti kotimatkalla, että olis ollu vähän hitaampi se paluu. Carita muistutti taas, että älä ota kapulaa ennen ku olet palkannut koiran kunnolla.

Sitten loppuun vielä kisat. Häiriökontaktiharkka. Jay oli aivan mahtava. tosi hyvin pysyi kontakti perusasennossa (sai itse valita asennon), häiriöpaikkamakuussa tuli liikkuva pehmohiiri juoksemaan eteen, ja Jay vaan makas ja nopeasti vilkaisi lelua ja takaisin kontakti minuun. luoksetulon pysymisessä katsottiin kuinka etäs ohjaaja uskaltaa niin että koira pysyy. taisin käydä jossain 20m paikkeilla, hyvin pysyi. Tosin kävin siinä odotellessa kokeilemassa jo koko kentän matkan, sekä palkkaamassa kerran ruudun täydellä matkalla niin että odotteli, joten ei tuo 20m ollut mitään, mutta kun edellinen teki metrin vähempi, niin voittohan se tuli tästäkin ;) kilpailuhenkisyys kunniaan. Sitten pentuluoksetulo, ja siinä kuulemma pitää tarkkailla omaa palkkakättä, on aika selkeä nyt, ja pitää varoa ettei ala ennakoimaan sitä. oli hyvä muuten. Vimppana ruutuun meno, eka meni vähän pilalle, kun oli caritalla palkka selän takana roikkumassa niin että näkyi suoraan Jaylle, ja sinne sitten juoksikin. Tokalla suoraan ruutuun hienosti. Teki stopinkin ennenkuin palkka ehti lentää, muuten tosi hyvä.

Voitettiin siis Jayn kanssa ekat kisat, tästä on hyvä jatkaa tokouraa eteenpäin. :)

Tosi kiva tollainen kokonaisuus kisa.

Tein odotellessa vielä välissä, seisomisen pysymistä muutaman, oli tosi hyvä häiriössäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti