torstai 1. elokuuta 2013

Tehisnäytössä

Eilen oli sitten tokotehiksen näyttökoe, johon Jaykin pääsi mukaan osallistumaan, vaikkei varsinaisesti vielä ikä riitäkään hakuehtoihin. Tiistaina otin vielä kaikkea pientä kivaa ojangossa. tolpan kierroista sivulle, tosi pitkän lt, ruutuun palkalle suoraan, tunnarin, avo hypyn yhdellä laudalla. Halusin tehdä kaikkea muuta kun mitä näytössä tehdään, paitsi tietty vähän otin seuruun käännöksiä ja maahanmenoa, se kun jostain syystä meinasi olla vähän hukassa, johtuen varmaan siitä maanantain pallolla palkkauksesta. Jumittaa nyt nimittäin sellaiseen puoli-istuvaan asentoon kun pallon odotus niin kova. Pitää vaan nyt namittaa sitä pois.

Mutta itse näyttöön. Alkuun paikallaolo. Paikalla kolme ”pentu”koiraa Jay nuorimpana. Menin ilman hihnaa kehään, kun Jay nyt vaa tulee niin nätisti, ja se hihna on vaan inhottava räplätä siinä rivissä sitten (omasta mielestä, ei Jayn). Autoin maahan suoraan asentoon, mutta meni jo pois kävellessä lonkalle. Pitää vahvistella etupalkalla nyt sitä oikeaa asentoa. Asenne taas on erittäin hyvä myös paikkamakuussa, videolta kun katsoin niin palvovasti tuijotti herkeämättä minua koko ajan, vaikka itselläni lähti ja katse harhailemaan agikentälle ja muihin koiriin ja liikkuriin ja maahan. No on se hyvä että koiralla on hyvä kontakti vaikkei itsellä oliskaan.
Yksilöliikkeinä oli seuruu, liikkeestä maahan ja luoksetulo. ei siis mitään kauhean isoa, ja sai palkata liikkeiden väleissä kun oli pentukoirat kyseessä. Apuja säi käyttää myös miten halusi. Itse ajattelin että teen mahd kokeenomaisen, jotta saan hyvän kuvan tän hetken tilanteesta ja samalla kivan kisaharkan, kun pääsin palkkailemaan välissä. Palkkana oli naru, palkka seuruun ja luoksetulon jälkeen, sekä vielä pallo lopuksi.
Odottelin omaa vuoroa tovin kun arvioijat kirjoittivat muistiinpanonsa valmiiksi. Laitoin Jayn käy siihen, ja kun videolta katsoin niin se upea palvova katse minua kohtaan vain parani, itse kääntyilin ja katselin joka suuntaan. Seuruukaavio oli sellai suht pitkä avo kaavio. Mentiin mm kohti ruutua ja just ennen ruutua käännös. Käännökset pikkasen leviää, mutta sen ny tietää viel kun ei oo valmista. Varsinkin tuon ruudun kohdalla meinas kävellä ruutuun, vasemmalle törmää vähän jalkaan. Maahanmenossa oli parempi seuruu, kun oli just saanut leikkiä narulla ja siitä suht nopeesti lähti liike. Ei ollut siirtymiä ollenkaan. Maahanmeno vajaa, annoin toisen käskyn kun oli puoli-istuva, meni täpäkästi ja asento tosi hyvä loppuun asti. pa oli hyvä. Luoksetulossa meinas lähteä mukaan kävelemään, pitää myydä virittely paremmin vielä ja terävämpi jättö. Luoksetulo muuten tosi hyvä, tuli kovaa ja pa suht ok. Vähän täpäkämpi vois olla ja tulee olemaan.

Saa nyt nähdä miten käy. Tuskin me päästään iän puolesta tehikseen, ja muut hakijat oli aika päteviä, kun oli voittajassa ja evlssä kisaavia useampiakin. Mutta jos päästään niin tosi kiva juttu, mutta eipä siihen meidän maailma kaadu, treenit jatkuu samalla tapaa, pitää vaan etsiä treenikaverit jostain muualta, kun tehiksestä.

Yritin vielä saada illaksi paimennusta ennen leiriä mutta ei enää sopinut. parin viikon päästä sitten Somerolle Hannen mukaan. kivaa.

Ja nyt on sitten KUUKAUDEN kestänyt totaali agilitytauko luvan kanssa ohi. Hienosti kestin itse. Ei tullut ennen eilistä iltaa mieleenkään mennä agikentälle. Nyt sitten himottaisi treenata agia taas kovasti. Parin viikon  päästä jatkuu Niinun kurssi ja parit Jaakot syksylle myös luvassa.

Viikonloppuna sitten Myytin leiri, jossa olisi hakuilua ja tokoa luvassa. Kiva päästä uutta lajia katsomaan Jayn kanssa ja katsoa millainen pk koira siitä tulisi. Varmaankin tosi hyvä, pitäs vielä saada omistaja innostumaan metsässä istumisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti