perjantai 6. kesäkuuta 2014

ekoissa epiksissä

Vihdoinkin koitti se päivä jota olen odottanut, kuin kuuta nousevaa. Pääsin Jayn kanssa agikisoihin osallistujan roolissa. Olin koko päivän tosi hermostunut ja odotin iltaa malttamattomana. En voi sanoa että oisin jännittänyt (koska mä en oikein jännitä asioita silleen varsinaisesti), mutta sellainen hermostunut kutina oli vatsanpohjassa. Lähinnä se oli sitä että mietin että onko koira valmis oikeisiin kisoihin vai meneekö kaikki hienosti. Täytyy kyllä myöntää että ihan turhaan huolehdin tästä. Jay oli kisoissa kuin kotonaan ja kun olimme menossa radalle, oli kuin olisi aina tehnyt sitä.

Tuomarina oli Esa Muotka, ja tykkään Esan radoista, ovat mukavia koirille ja tarkkaan mietittyjä ja tarkkaan rakennettuja. Esa oli tehnyt radalle kaksi pientä ansaa, mutta näihin ei Jay langennut, vaikkakin vähän putkiansa veti puoleensa. video Radan jälkeen olin kuin hangon keksi. Miten mahtava koira mulla onkaan. Kepit radalla meni paremmin kuin treeneissä konsanaan. putket veti juuri tarpeeksi. Luki ohjauksia aika kivasti. Puomilla kävi pieni fiba, kun meinasi liukastua ja tippua koko puomilta, ja tämän vuoksi päätin siinä vähän aikaa rauhoittaa tilannetta ja seisottaa kontaktilla, toki myös vahvistaakseni kisapuomia. A:n kontatkti oli ihan superhyvä. Otin ohjaukset aika tarkkaan, enkä juurikaan vedättänyt koiraa. Niin ja siis tulos NOLLA, ja vielä kun pärjättiin ajassakin muille kisaajille (viitanen, vähäniitty, karinen jne) niin hyvin että sijoituskin oli TOINEN, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. aika oli jotain 30sek ja virallisen kisan voittajalla oli 31sek, niin ihan tyytyväinen voi olla pikku poikaan.

Toka rata oli ulkona ja Johanna Nybergin käsialaa. Oli aika haastava noin ykkösten radaksi, mutta tykkäsin kovasti. Vaikka hyllytettiinkin rata, niin tykkäsin tästä vielä enemmän kuin ekasta radasta. Hyl tuli kun katsoin, että jayn katse on renkaan suuntaan ja jostain syystä päätin äänellä kutsua Jaytä ja sehän käänti sitten liikaa koiraa ja tuli esteen ohi kun katsoi minua. Kepit meni tosi hienosti tässäkin ja osaa hakea vauhdilla ja ei haittaa vaikka oli putki vetämässä perässä. Loppurata meni tosi hienosti. video

Nyt sitten niitä virallisia kisoja odottamaan. Ilmo on jo laitettu ja katsotaan nyt vielä menenkö vai en. Ensi viikolla vielä yhdet epikset purinalla ja sitten tuumaillaan.

Agility on kyllä niin huippua ja vielä huipumpaa Jayn kanssa. Jay on jo nyt opettanut mulle niin paljon ja miten paljon tullaankin yhdessä vielä nauttimaan.

Eilen illalla agitreeneissä illalla. Piti olla myös päivällä Christan koulutuksessa osallistumassa, mutta Sanna oli kämmäillyt ilmojen kanssa, niin luovutin oman paikkani Tiinalle, joka oli unohtunut listasta. No päivä kuunteluoppilaana toi taas ison kasan vinkkejä. Agitreeneissä koutsaamassa Henna, joka oli tuonut Marjo Heinon agiradan ahvenanmaalta. Takaakiertoa toisen perään. Ihan superhienosti jay meni tuonkin. Nyt toimii takaakierrot radalla tosi hienosti, ja ne kepit, huh miten hienosti hakee. täysiä putkesta vinossa kulmassa ja jarruttaa ihan itse kepeille ja sain rauhassa irrota keinulle, jonne piti kääntää 180 kepeiltä.

Viikonloppuna tehisleiri ojangossa, ja aina niin ihana Oili koutsaamassa. Tänään vaan lenkkeiltiin ja levättiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti