tiistai 10. kesäkuuta 2014

purina openissa jälleen

Eilen oli taas ykkösille purina open kisat, ja tietty Jayn kanssa epistelemään. Täytyy kyllä ihan heti kärkeen todeta, että agility on kyllä niin mun laji. Kisaaminen, ratojen miettiminen, agilityn katsominen, fiilis, ja se että nyt mulla on oikeesti todella hyvä koira minkä kanssa päästään kohta aloittamaan viralliset kisat. Olin kyllä taas niin fiiliksissä illalla kun kotiin tultiin.

Ja mikä kivempaa oli kisa täynnä koulutettavia ja muita tuttuja. Mikä sen kivempaa kun tsempata ja kannustaa vielä muitakin oman kisaamisen ohessa.

Eka rata oli Anne Saviojan, joka totesi puhuttelussaan "jos koira pysyy lähdössä, niin eipä ole muuta tässä radassa haastetta". No joo, lähdössä pysyminen ei ole ongelma. Olihan siellä putki-puomi erottelu ja sen jälkeinen kiire leikkaukseen, parit ansaesteet. putki-a erottelu. mutta Jay poika teki taas ihan huikeeta työtä ja mentiinkin Annen sanoin "täydellinen rata 14 esteen verran" ja tämän jälkeen tuli aalla kontaktivirhe ja sen jälkeiselle hypylle myöhässä valssiin joka aiheutti sitten 16 esteelle kiellon. Ois pitäny ottaa persjättö, jota mietin ensin. Todella hyvä rata, ja episkoirista nopein aika -12.08 sekkaa, mutta 10. ois ollu taas virallisessakin osuudessa korkeella. Aan kontaktia pitää vielä treenata liikehäiriöllä lisää, nyt kun tuli pieni kiihdytys tuossa, niin heti loikkaa liian korkeelta. Tosi tyytyväinen olen kun maltan ottaa puomin tarkasti ja vahvistan kisakontaktia. Ansaesteisiin Jay ei lankea, kunhan ohjaan nätisti. video tuo putki-puomi ja putki-a kohta koitui todella monen kohtaloksi, sekä alun takaaleikkaus kohta putken jälkeen.

Hyppyrata oli Esa Muotkan. Tässäkin oli mukavasti haastetta. rengas tokana ja sen takana vinosti putki. Tutustuin niin että olen renkaan kohdilla ja peitän itse sen putken näkyvyyden sillä. meni tosi hyvin. tämän jälkeen hypyltä kääntö pituuteen jonka vieressä vetävä putki. Tähän meinasi Jaykin langeta, kun meni jotenkin tuo hypyn laskeutuminen pitkäksi. Mutta eihän kiltti Jay ansaan mennyt vaan sain ohi siitä putkesta ja käveltiin rauhassa pituuden taakse ja jatkettiin matkaa. Takaaleikkaus meni sitten huonosti, kun olin liian jäljessä kun piti säätää pituuden kanssa. tämän jälkeen rata menikin aikas hyvin. Paitsi tietti ennen keppejä valssi oli liian paikallaan ja seisoin keppien tiellä, mutta tämä ei onneksi Jaytä haittaa, vaan meni ihan mahtavasti kepeille ja loppuun asti. Vitsi kun on taitava koira. video


Perjantaina saisi jo iän puolesta kisata, mutta ekoja kisoja odotellaan vielä. Ilmo on jo laitettu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti