maanantai 23. kesäkuuta 2014

Jayn ensimmäinen agilitykisaviikonloppu

Ihanaa, Mahtavaa, tätä on niin odotettu. Pääsin vihdoin kahden vuoden tauon jälkeen oman koirani kanssa kisaamaan agilityä ihan virallisissa kisoissa. Sara jäi eläkkeelle heinäkuussa -12, kun alkoi oireilemaan nivelrikkonsa kanssa, ja selmahan jäi jo heti kaksi vuotiaana samasta syystä. Miten huonoa tuuria voi ihmisellä olla. No kaksi vuotta tuli mentyä lainakoirilla, ja kylläpä kannatti, olen oppinut niin paljon noilta erilaisilta eläimiltä. En voi kylliksi kiittää Pirjoa, Jessicaa, Päiviä, Maria, Tuulaa, Riinaa, Kristiinaa, Marikaa noista upeista kokemuksista. 10 eri koiraa on tullut jo kisattua, ennenkuin pääsin sen elämäni koiran ohjaksiin. Jay on kyllä niin mun koira. Luemme toistemme ajatuksia ja ollaan todellakin bff. Kyllä yhden ohjaajan koira on ihan eri kuin kahden ohjaajan koira.

Suunnittelimme reissun tuorlaan juhannuksen viettoon jo aikaisin keväällä, harmittavasti vain tuorlan juhannus vaihtui ensin piispanrannaksi ja sitten tsaukkilaan. majoitustakin säädettiin kolmesti. Mutta Tuorlassa tutusti ja turvallisesti lopuksi olimme. Mukana luottokaverit Päivi ja Marika. Aina taattua seuraa. Kiitoksi teille hauskasta juhannuksesta.

Pe aamuna lähdettiin kohti tsaukkilaa heti puol 8 aikaan. Kisat alkoi kympiltä. heti ekana sisällä eka rata. Hyppäri ja Anne Savioja. Ensin tietty kisakirjan varmennus, jonka suoritti Asko Jokinen, joka vitsikkäänä otti vielä säkämitalla varmennuksen että on maksi. Huikeen hyvällä fiiliksellä rataantutustuminen ja keskittyminen rataan. Olipa mahtava fiilis päästä radalle. Rata kulki tosi hyvin, vähän laskin pitkäksi hypyn ennen keppejä, mutta varmistin tällä vähän että saa riittävästi tilaa tehdä kepit. Sitten puolivälin jälkeen tuli pieni herpaantuminen ja nostin katseen pois koirasta ja katsoin eteen, ja Jay päätti yllättäin tulla sitten lähelle ja ohitti hypyn vierestä, joten HYL. Mutta ihan loistava rata muuten. Toka rata oli ulkona, Asko tuomarina. Hyvällä fiiliksellä, mutta tippui rima, kun aloin ennakoimaan seuraavaa valssia ja tiputin käden alas, sitten kepeillä aloin ahnehtia ja irtaannuin liikaa, jay kyllä treeneissä kestää, mutta nyt kisafiiliksessä ei näemmä kestänyt, joten HYL kun vika väli jäi tekemättä. Muuten ihan jees rata. muurin jälkeen tuli selän takaa puomille, mutta ei ollut ihan kunnolla enää ohjausta. Kontaktit ok.

video koko viikonlopusta

Illalla sitten paranneltiin maailmaa ja vähän grillattiinkin tuorlassa.

Aamulla sitten Tuorlan mahtiaamiaipöydän kautta kisaamaan. Eka rata sisällä taas. Minna Räsänen. kertoi heti puhuttelussa, että on sitten "vähän haastava keppikulma, mutta kyllä teidän pitää se oppia kuitenkin". Kiva manata heti kärkeen että tulette epäonnistumaan. Ja niinhän siinä kävi, ei yhtään puhdasta nollaa koko radalta. Yksi koira meni kepit kunnolla ja sekin hidas koira. Sain Jayn kyllä hyvin kepeille sisään, mutta seurauksena rynnimiselle oli että edellinen rima tippui ja tuli kepeiltä puolivälissä ulos, kun ei päässyt rytmiin kiinni. uusinnalla ok. muuten hyvä rata taas. 10 ja 3. sija.

Sitten ulos, Asko Jokinen ja järkyttävä renkaan kulma. 180 astetta piti hypyltä kääntää koiraa renkaalle, sanoimme porukalla jo puhuttelussa, vaan asko ei suostunut muuttamaan, sanoimme vielä tutustumisen aikana että emme starttaa jos ei muuteta, ja ei muuttanut, no sitten puolet kisaajista ohjasi renkaan ohi tai muuten ryssi homman, ei yhtään nollaa ja pari tulosta. Itsellä tosi ärsyyntynyt fiilis mennä radalle, kun mietin vain miten saan koiran turvallisesti vietyä, ja en ehtinyt rataantutustumisessakaan kävellä rataa kuin kahdesti läpi, kun pohdin tuota kohtaa. jos ohjasit renkaan kunnolla et päässyt enää jatkoon mitenkään päin. No ryssin sitten jo kepeillä ennen rengasta, kun oli ajatukset että pitää olla ajoissa siellä renkaalla ja kiirehtiä. otin sitten nenästä kii ennen rengasta ja ohjasin nätisti renkaalle, joten myöhässä jatkosta. tulos 15. kävin radan jälkeen vielä toimistoon valittamassa, ja sain askolta sellaiset murhaavat katseet, että uskallapa tulla mun radoille vielä joskus, ei suostunut edes katsomaan mun ottamaa valokuvaa, vaan totesi, että ratapiirroksen mukaan siinä on kulmaa ja sillä mennään. Tehtiin sitten kirjallinen huomautus asiasta sagiin. Jatkossa sitten mennään kiusaamaan kyllä Askoa radoille ja huomauttelen kyllä joka ikisestä epäkohdasta.

Vika rata vielä ulkona. Leena Rantamäki-Lahtinen, oli tehnyt retroradan, eli suoraa paahtoa. Olipa mahtava saada vika radalla paahtaa kunnolla. Ja Jayhän paahtoi. etenemä yli 5m/s agiradalla, taitaa olla kovin vauhti mitä olen minkään koiran kanssa tehnyt. Jay karkasi kyllä lähdöstä ja oli muutenkin ihan täpinöissään menossa radalle. syttyminen taisi tapahtua kunnolla. Pari rimaa alas, tuloslistalla luki 5. ja radalta voitto tällä. kontaktit ok ja kepit ok.

Katseltiin vielä kisapäivä loppuun asti eli eka radasta vikaan starttiin tuli oltua sitten tsaukkilassa.

Su sitten aamulla ojankoon treenaamaan kisojen hankaluudet. vähän hyppyihin häiriötä, keppejä ym.
Iltapäivällä sm kehätreenit sirkuskentällä, oli Oilin parina ja aivan mahtavat vinkit tuli vielä loppusilaukseen ennen sm kisoja. Jay teki todella hienoa seuruuta ja muutenkin oli tosi hyvä. Ei tuntunut rankka viikonloppu, muuta kuin paikkamakuussa heitti lonkalla toviksi. eli vähän väsy taisi olla. Illaksi vielä ojankoon uusiksi kouluttamaan, yksi ryhmäläinen taas vain paikalla, ja yksäriksi meni. vähän viikonlopun eri kohtia otettiin.


Nyt sitten kohti toko-sm:ä. ja uusia agistartteja on jo katseltu heinäkuulle. mahtavaa! mulla on maailman paras Oikee Asenne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti