maanantai 2. helmikuuta 2015

meniköhän tavoitteet uusiksi

Viikonloppuna oli sitten agikisat ja tokokisat. Ihan hullua lähteä edes noin päin yrittämään, kun agikisoista pitäs saada kuitenkin rauhoittua pari päivää, ennen tokon tekemistä, mutta kun nuo koepaikat on nyt TODELLA kiven alla, niin kun paikan sai niin piti mennä. Täytyy kyllä tässä kohtaa kritisoida sm-kriteerien kiristämisen aiheuttamaa panikointia. Ihmiset on ihan hulluna kaikki ilmottautumassa joka ikiseen kyläkisaan, ja mihinkään ei sovi, jollet ole seuran jäsen. Kisoissa sitten näkyy vaikka minkänäköistä yrittäjää, kun yritetään väkisin vääntää niitä tuloksia kasaan, ja ne pari onnekasta ketkä ovat ei-jäsenenä paikan saaneet, käyvät hakemassa "varmistelu" ykkösiä enemmän kuin tarve vaatii. Voisi miettiä vähän järkevämmäksi tuota systeemiä. Itse tietty ajauduin tähän tilanteeseen kun en halunnut vielä alkusyksystä mennä voittajaan ja sitten evl kisaaminen jäi kevään varaan. Yhtään koetta ei olisi varaa missata jos haluaa tuloksia saada. Juttelin kisoissa tuomarien kanssa, ja heiltä on kyselty monen järjestäjän toimesta voisiko heidän kaikkien luokkien kokeita muuttaa pelkästään evl kokeiksi kun alempiin taas ei ole tunkua. Nytkin porvoossa oli 16 evl koiraa, kahden tuomarin kokeessa, ja muita luokkia ei ollut yhteensä noin montaa.

No käväistään nyt vielä ensin agikisoissa. Eli batin kisat, Johanna Nyberg, suht helpot radat, mutta juostavaa riitti. Eka rata oli kyl yks meidän parhaista, paitsi en tehnyt putkijarrua, ja meni sitten väärään päähän seuraavaa putkea, ilman ylimääräisiä ois taas palkinnot ja sertit odotelleet. Hyppäri, voi elämä, 65 rimat, helppo rata, ja sitten meni keskittyminen. oli vedetty teipillä 3m ennen lähtöä ajanoton johto siitä (oisihan tuon voinut kierrättää laitojen kautta tai toisinpäin) ja en uskaltanut jättää sen taakse, jos kompuroi, ja Jayhän rysäytti sitten eka rimaa päin, ja sitten vielä neljä muutakin rimaa lenteli, mutta hienot kepit. Vika rata sama kuin eka, mutta toisinpäin. Aika kiva oli. sitten tippui yksi rima ja lopussa kielto, kun en malttanut ottaa yhtä askelta. 10llä maaliin. harmitti. ilta oli pitkä ja ysiltä himaan.

aamulla alkoi sitten evl klo 10. Jay oli ihan ku lentoon lähdössä, meinas jo autolta kävellessä karata halliin (jee, tääl oli ne agikisat mennään sinne), siitä sitten lenkille, ja paikkaistumiseen 0, valahti heti kun olin piilossa. makuu oli hyvä 10.

Yksilöt.

Tunnari. Tämä oli kyl kisan parasta antia. Ihan huippuhyvä. meni kovaa kapuloille, tosin oikeelta aloitti normaalista poiketen, haisteli nätisti koko rivin ja nappasi oman, tuli kovaa ja nätisti sivulle. 10

Ruutu, tosi hyvä. kovaa merkille. virittelin vaan merkin, mutta huomasin että katsoi myös samalla missä ruutu oli. kovaa ruutuun, hyvä stoppi keskellä vähän takana, ja nopeasti käskystä maahan. Sivulle tulossa tuli väärältä puolelta, ja oli vähän palkan odotusta. 9

Kaukot. Avo paikkis loppui ja porukka rumisteli katsomon läpi lautalattiaa, niin että itsekin säikähdin, että tuleeko taivas niskaan, ja jay nousi poiskävelyssä istumaan. tosi outoa. Vaihdot oli parhaat kisavaihdot mitä koskaan. yhtä hyvä kuin kotona. 7

Seuruu, alkoi ruutulähetyksen kohdalla, ekalla askeella ponkas metrin eteen, ihan kuin ois ollut lähdössä merkille. korjasin uudella käskyllä ja muistutin täykkärissäkin uudella käskyllä, ja siitä eteenpäin mentiin tosi hyvin. hyvää seuraamista omaan tasoon nähden. oisko ollu 7,5?

metsku. olipa tyhmästi sijoitettu. metri viereisestä kehästä ja siellä hyppy samalla tavalla, eli selät vastakkain, ja just samaan aikaan pelottavan näköinen iso musta koira, jota jaykin katteli vähän pelokkaana. Hyppäsi tosi hyvin, nosto vähän taas ruma (tämä on niin treenilistalla) ja sivulle hyvin. 9

Luokse. sannan yllyttämänä käsimerkki. ei menny ekalla maahan, valui stopin ja seisoi maahanmenon, oli vähän ihmeissään että hetkonen. en muista nroa. oisko 0 tai 5

Zeta. Oli taas vähän outo ennen alkua, ekana istu. Jäi kiinni ärsyttävään liikkuriin joka käveli ohjatun kapulat kädessä takaa ja viereltä. luuli että alkaa ohjattu. kun oli merkkikin edessä. seuruussa liikkuri käveli takana ja viljeli merkkejä mennessään kehään (zeta, ohjattu jne), kolme hienoa seisomista sitten tehtiin.

Ohjattu. ihan kierroksilla, meni melkein merkin säteeltä yli (sannan kulmasta näytti että olikin yli) ja lähti vasemman sijaan oikeelle??? eipä oo treeneissäkään noin pahasti menny pieleen. stoppasi kuitenkin käskystä, ja uudella käskyllä pyöräytti kyllä vasemmalle mutta oli metrin päässä oikeesta ja nappasi tyytyväisen näköisenä sen. nopea palautus ja pa ok.

kolmostulos, ja tolkuton harmitus. tässäkö oli sitten sm kisat meidän osalta. ei oo paikkaa tiedossa kuin omiin kisoihin, joten heikolle näyttää.

Aamulla oli sitten osteopaatti, ja niinhän siellä todettiin sitten että on ihan juntturassa ja mutkalla karsintojen hyppytörmäyksestä, joten ehkä se levottomuus oli myös sitä reagointia, ja kun ne maahanmenot tai pysymiset oli vaikeita, niin tostahan se varmaan myös johtui. kyljet oli ihan vetäynyt, ja nivuset jumissa. voi toista raukkaa. Nyt jää sitten tän viikon treenit ihan minimiin. ke tehdään tehiksessä, jotain todella pientä. saa nähdä miltä lauantaina näytetään. seuraavat agikisat parin viikon päästä.

Pitäsköhän vaan keskittyä agilityyn tää kevät. hitto että harmittaa nyt tuo törmäys entistä enemmän. En kuitenkaan halua rikkoa koiraani vaan kisata entisen aikataulun mukaan.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä tokoihin! Kun Käämin kanssa etittiin koepaikkoja ja oltiin melkein puolen vuoden ajan aina varasijalla 12 tai 62, niin joku viisaampi joskus sanoi, että tokon evl:ssä vaikeinta on saada koepaikka. Ja tuo tilanne ei kuulosta helpottuneen siitä...

    VastaaPoista